NBA

Suspenzija za Moranta - 25 utakmica neigranja: Košarkaš Memfisa kažnjen zbog pištolja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2023 17:36
Suspenzija za Moranta - 25 utakmica neigranja: Košarkaš Memfisa kažnjen zbog pištolja Tanjug/AP Photo/Michael Wyke

Košarkaš Memfis Grizlisa, Dža Morant, suspendovan je na 25 utakmica neigranja, prenosi dobro obavešteni Adrijan Vojnarovski.

 

 

Naime, razlog suspenzije je to što je talentovani košarkaš u maju mahao pištoljem iz kola, što je uradio i nekoliko meseci ranije, te mu je kazna sada utrostručena:

Ubrzo posle objavljivanja inicijalne informacije o suspenziji, oglasio se i Morant.

"Imao sam vremena da razmislim i shvatio koliku sam štetu napravio. Izvinjavam se NBA ligi, Grizlisima, mojim saigračima i gradu Memfisu, Adamu Silveru, Zeku Klejmanu i Robertu peri jer su mi dali priliku da budem profesionalni sportista i podržali me pa se izvinjavam zbog štete. Izvinjavam se deci kojima sam uzor i obećavam da ću biti bolji. Izvinjavam se sponzorima i navijačima poručujem da ću im se iskupiti za ovo. Tokom leta ću raditi na mentalnoj snazi i odlukama koje donosim, a takođe ću naporno trenirati da bih bio spreman za povratak na teren. Znam da će moji saigrači izdržati i žao mi je što neću biti uz njih na početku sezone. Nadam se da ćete mi dati šansu da pokažem da sam bolji čovek", rekao je Morant.

On je prihvatio krivicu i priznao svoju grešku, ali je ipak žestoko kažnjen, tako da će se na parket vratiti tek krajem godine.