NBA

Klivlend u Parizu savladao Bruklin: Donovan Mičel blistao pred očima Kilijana Mbapea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 22:42
Donovan Mičel i Majkl Bridžis Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Donovan Mičel i Majkl Bridžis

Klivlendu je prijao Pariz i NBA meč van SAD (NBA Global) jer su u glavnom gradu Francuske veoma ubedljivo savladali Bruklin Netse 111:102 (26:16, 28:18, 24:26, 33:42), stigao do 22. pobede, dok je ekipa iz Njujorka ubeležila 22. poraz. Mnogi poklonici najjače košarkaške lige na svetu došli su u Pariz da vide spektakl, među uglednim ličnostima kamere su bile uperene na fudbalskog asa PSŽ-a Kilijana Mbapea, ali je neizvesnost izostala. NBA nosi spektakl u svakom smislu a u tome su uživali i gledaoci TV Arena sport, koja je imala i specijalne emisije, ekskljuzivne goste u Parizu.

Klivlend je od starta poveo i samo je uvećavao prednost. Svetlost Pariza im je više prijala nego košarkašima Bruklina, posebno Donovanu Mičelu i Karisu Levertu koji su cepali mrežice i bili dvocifreni već posle uvodnih 15-tak minuta. Sem Kema Tomasa, Bruklin Netsi nisu imali raspoloženog igrača u prvom poluvremenu i već posle 20 minuta prednost Klivlenda iznosila je 19 poena (45:26).

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

 

 

Kemeron Džonson "trojkom", prvom iz tri pokušaja, nije nagovestio buđenje Netsa, jer sem što je odbrana Kavalirsa bila dobra i "jaka", nisu imali previše ideja kako da stignu do pogotka. Previše su grešili, prodali su 12 lopti. Na drugoj strani Mičel, Levert i Alen su razigravali saigrače, pa je Klivlend na poluvreme otišao sa kapitalnom prenošću 54:34. 

Nagledali su se navijači u Parizu izgubljenih lopti, promašaja, Bruklin je šutiao mizernih 33 odsto, samo 21 odsto za tri poena (3/14), dok je Klivlend bio daleko bolji (40,5 odsto šuta, 6/20 za tri), imao je više skokova, duplo manje izgubljenih lopti (6/12).

Zaustavio je Bruklin trend Klivlenda da u svakoj četvrtini uvećava prendost. Odigrali su egal treću deonicu, uz jedno spektakularno zakucavanje Majkla Bridžisa, ali razlika je pred poslednjih 12 minuta za nijansu smanjena 60:78. Mičel je već taba imao dabl-dabl (24 poena, 10 sk, 6 asistencija), u trećoj deonici je imao najviše podršku Alena i Okora. Majk Bridžis se razigrao, što se osetilo u igri Bruklina, ali nije uspeo i da istopi prednost Kavalirsa.

Nisu se predavali igrači Bruklina, Tomas i Bridžis su topili razliku pa je na 3 minuta pre kraja bilo samo 97:87 za Klivlend. Igrao je samo Donovan Mičel, a je bilo tek dovoljno da se pobeda ne dovede u pitanje. Preuzeo je stvar u svoje ruke i rešio meč. Pomogao mu je Levert važnom trojkom.

Donovan Mičel je bio prva zvezda meča sa 45 poena, 12 skokova i šest asistencija, Levert je dodao 21, Alen (12 sk, 5 blokada) i Okoro po 12 za Klivlend. Tomas je za poraženi tim postigao 26 poena, Bridžis je većinu od 26 ubacio u drugom poluvremenu, Voker je dodao 20 uz četiri trojke iz pet pokušaja.