NBA

Janis dao 64 poena, oborio rekord franšize i hteo da se bije sa igračima Indijane: Bogdanović ubacio 20 poena za Atlantu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.12.2023 08:07
Janis Adetokumbo Tanjug/AP Photo/Morry Gash
Janis Adetokumbo

Ubacio je srpski reprzentativac, Bogdan Bogdanović u noći između ponedeljka i utorka rekordnih 40 poena, ali je Atlanta poražena od Denvera, a ovoga puta je u duelu protiv Toronta bio duplo manje efikasan, uz isti epilog svojih Houksa.

Gosti su mnogo bolje otvorili meč od rivala, imali osam poena prednosti nakon prve denoice meča, a kapiten "orlova" je u tom periodu meča ubacio poen manje i uz Tre Janga je bio glavna poluga svog tima koji je vrlo brzo stigao i do dvocifrene prdnosti 50:38, koja se do kraja poluvremena istopila na svega koš prednosti (66:64).

Treća četvrtina pripala je domaćinima koji su zagrali mogo bolje i konkretnije, dominirali su u svim segmentima igre i u poslednju deonicu su ušli sa osam poena prednosti (103:95).

Pokušala je Atlanta da uzvrati u nastavku, čak u tome i uspela, kada je nakon osam poena Bogdana Bogdanovića stigla na 107:109, ali nije imala snage za totalni preokret i pobeda je pripala Kanađanima.

Najzaslužniji za takav ishod je Paskal Sijakam sa 33 ubačena poena, a u Atlanti je 35 postigao Tre Jang, dok su Dižon Marej i Bogdanović imali po 20, s tim da je kapiten selekcije Srbije za 32 minuta na parktu imao i pet asistencija, tri skoka i četiri ukradene lopte.

Čovek koji je obeležio noć za nama u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu je Janis Adetokumbo koji je u pobedi Milvokija nad Indijanom 140:126 ubacio gotovo polovinu poena za Bakse, odnosno čak 64 i tako postavio rekord karijere, ali i franžize.

Grk je bio nezaustavljiv i iz igre je pogodio 20 od 28 upućenih šuteva, promašio je osam od 32 izvedena slobodna bacanja i tom košgeterskom učinku dodao i 14 osvojenih lopti, tri asistencije i četiri ukradene lopte. Janis je tako postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je imao skor od 20 ubačenih šuteva iz igre i slobodnih bacanja, a da je u oba segmenta bio uspešan iznad 70 odsto. 

Bila je to partija za pamćenje posle koje je zvezda Baksa želela da dobije loptu kao uspomenu, ali mu je igrači Indijane nisu dali posle čega je Grk "poludeo" i došlo je do tenzija, ali na sreću ne i do fizičkog obračuna.

"Dobio sam lopti na kraju, ali to nije ona kojom smo igrali ovaj meč. Verujte mi, bio sam na terenu 35 minuta, dao sam 64 poena znam vrlo dobro kako izgleda lopta kojom smo igrali", besneo je na kraju meča Adetokumbo, dok je trener Indijane, Rik Karlajl pokušao da objasni šta se dogodilo:

"Došlo je do velikog nesporazuma. Oskr Čibve je postigao prve poene u NBA ligi i praks au našem klubu je da igrač koji to učini kući ponese loptu. verujte mi da niko od nas u tom trenutku nije ni znao da je <Janis oborio rekotd franšize. Došlo je kansiej do gužve, mada mislim da nije bilo udaranja među igračima, dok je generalni menadžer našeg kluba udaren laktom."

NBA

Detroit – Filadelfija:111:129
Vašington – Nju Orealns 122.142
Majami – Šarlot 115:104
Toronto – Atlanta 135:128
Hjuston – Memfis 117:104
Milvoki – Indijana 140:126
San Antonio – LA Lejkers 119:122
Finiks – Bruklin 112:116
Juta -  Njujork 117:113

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore