NBA

Ovo je ponižavajuće, zašto da platim 25.000 dolara? Rudi Gober najavljuje žalbu na odluku NBA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2023 12:30
Rudi Gober i Drejmond Grin Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu
Rudi Gober i Drejmond Grin

Košarkaš Golden Stejta, Drejmond Grin kažnjen je sa pet utakmica suspenzije zbog napada na prvotimca Minesote Rudija Gobera, ali kaznu u iznosu od 25.00 dolara, prema odluci čelnika NBA lige, moraće da plati i Francuz.

Međutim, centar Timbervulfsa je ogorčen na ovu odluku i najavljuje da će se žaliti, budući da smatra kako ne treba da bude kažnjen je rje on žrtva u celom incidentu.

"Oduka je ponižavajuća, besmislena i sramna. Žaliću se na nju", poručio je Rudi Gober, a prenose brojni mediji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema Goberovom mišljenju on nije uradio ništa loše, čak ni u trenucima kad je fizički bio napadnut i zbog toga smatra da je kazna neprimerena.

"Mene je neko napao, a čak i u tim trenucima kad sam fizički napadnut moja odluka je bila da podignem ruke i ne diram nikoga. Nisam uradio ništa loše. To je zaista neverovatno."

Pored Gobera kaznu od 25.000 dolara moraju da plate Džejdan Mekdanijels i Klej Tompson koji su i započeli tuču na meču između Minesote i Golden Stejta.

Francuski internacionalac je pokušao da ih rastavi, a zatim ga je sa leđa napao Drejmond Grin i oborio na zemlju i zbog toga će morati da pauzira narednih pet mečeva.