NBA

NBA će morati da sačeka: Sakramento poslao Filipa Petruševa u Razvojnu ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 08:32
NBA će morati da sačeka: Sakramento poslao Filipa Petruševa u Razvojnu ligu MN Press

Imao je srpski reprezentativac, Filip Petrušev sjajno leto, najpre je draftovan u Filadelfiju, potom je kao član nacionalnog tima Srbije osvojio srebro na Mundobasketu u manili, a potom i zabeležio tri minuta u NBA ligi.

Međutim, to je bilo sve od njegovog učešća u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu ove sezone. Barem za sada, budući da je prosleđen u Razvojnu G ligu.

Mediji u Sjedinjenim Američkim Državama objavili su vest da ga je njegov novi klub Sakramento kings poslao u svoju filijalu iz Stoktona, gde će pokušati da se izbori za povratak na veliku scenu.

 

 

Podsećanja radi, Petrušev je prethodne sezone nastupao za Crvenu zvezdu s akojom je osvojio Kup "Radivoja Koraća" i Košarkašku ligu Srbije, a potom je tokom Letnje lige uspeo da izbori ugovor sa Filadelfijom.

Ipak, nakon što je Džejms Harden uspeo u nameri da se preseli iz Los Anđeles Klipersa u Filadelfiju, kao deo tog trejda u suprotnom smeru je krenuo srpski reprezentativac, a potom je odmah usledio novi premeštaj u Sakramento, gde očigledno nije uspeo da se izbori za minutažu.