NBA

Olimpijske igre i porodica prevagnuli na stranu SAD: Džoel Embid objasnio zašto neće igrati za Kamerun ili Francusku

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.10.2023 11:52
Olimpijske igre i porodica prevagnuli na stranu SAD: Džoel Embid objasnio zašto neće igrati za Kamerun ili Francusku Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid izjavio je da je zadovoljan odlukom da zaigra za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država, pošto mu je cilj da učestvuje na Olimpijskim igrama.

Embid je imao mogućnost da igra i za Kamerun i Francusku, ali se na kraju odlučio za selekciju SAD. On je nedavno razgovarao sa čelnicima Košarkaške federacije Francuske, koji su igraču Filadelfije dali rok do 10. oktobra da odluči za koju će reprezentaciju igrati.

"Bilo je teško, dopadale su mi se sve tri opcije. Sa svojom domovinom Kamerunom, koju mnogo volim. Ali zaista želim da učestvujem na olimpijskim igrama, to mi je bio cilj i san. Dodajte činjenicu da je moj sin Amerikanac, ovde sam već dugo i u poslednjih nekoliko godina donosim odluke na osnovu porodice", istakao je Embid za NBA TV i dodao da je odluka bila teška.

"Francuska je uradila ono što je rekla da hoće i to zaista cenim. Odluka je bila teška, želeo sam da uzmem što je moguće više vremena, ali dobio sam krajnji rok. Na kraju sam zadovoljan odlukom", zaključio je Embid.