Evroliga

Kraj sage - Nikola Mirotić zvanično novi košarkaš milanske Olimpije!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2023 15:01
Kraj sage - Nikola Mirotić zvanično novi košarkaš milanske Olimpije! MN Press

Kraj sage, zvana Nikola Mirotić. Ono što se nedeljama najavljivalo, danas je i ozvaničeno. Crnogorski košarkaš i bivši centar Barselone novi je član milanske Olimpije.

Kako navode italijanski mediji, nesuđeno pojačanje Partizana potpisaće višegodišnji ugovor sa ekipom koju predvodi Etore Mesina, a sama dužina trajanja saradnje, još uvek je nepoznata.Danima se spekulisalo o Mirotićevoj plati u Milanu, gde su tokom čitavog leta gajili nadu o njegovom dolasku. A, budući da su pregovori sa Partizanom propali i da se krug zainteresovanih klubova smanjio, italijanski tim dobio je poštenu nagodbu u pregovorima, a spekuliše se da bi trebao da ima 60 odsto manja primanja nego što mu je ponuđeno u Humskoj (3.6 miliona evra).

Na kraju, Etoreu Mesini se uslišila želja, a nakon dolaska najveće zvezde prelaznog roka, nema sumnje da će Olimpija, ponovo biti konkurenta za najviše domete u Evroligi. Uz, naravno, Olimpijakos, Panatinaikos, Barselonu i Monako...

"Efes, Fenerbahče, Panatinaikos su odjednom osetili veliku želju da troše veliki novac na pojačanja. U ovom trenutku mislim da naš klub ne može da isprati ponude za Mirotića. Ne možemo da se takmičimo za Mirotića sa Efesom i Fenerbahčeom, već i sa Barselonom i Realom iza kojih stoje fudbalski klubovi", govorio je svojevremeno trener Milana.