Evroliga

Ne želim da igram nikakve plej-in utakmice: Kevin Panter kritikuje inovacije u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2023 13:10
Ne želim da igram nikakve plej-in utakmice: Kevin Panter kritikuje inovacije u Evroligi MN Press

Organizatori Evrolige uvode od sledeće sezone plej-in, po uzoru na NBA ligu, što znači da spisak četvrtfinalista neće, kao do sada, određivati plasman od 1. do 8. mesta, na kraju grupne faze takmičenja. Ova novina nije, međutim, baš naišla na odobravanje, pa je tako i Partizanov kapiten Kevin Panter kritikovao promenu formata.

Amerikancu se ne sviđa to što će sedmoplasirani i osmoplasirani tim ubuduće igrati jednu međusobnu utakmicu, a pobednik dobiti pravo da se prikluči plej-ofu. Odnosno, što poražena ekipa ima obavezu da, tri dana posle, igra protiv pobednika duela osvajača 9. i 10. mesta i tim putem proba da ostane u igri za Fajnal-for. 

"Ne sviđa mi se. Imamo 34 utakmice u osnovnom delu prvenstva i bolje je da u njima dobijemo učesnike četvrtfinala. Žao mi je, ali liga je suviše konkurentna. Od vrha do dna tabele koncentrisan je veliki broj kvalitetnih ekipa, da bismo sad još ubacili i plej-in", izjavio je Panter za podkast "Basket njuz". 

Prema njegovim rečima, sezona je i bez toga preduga i prepliće se sa nacionalnim ligama, što maksimalno opterećuje i troši igrače, jer moraju nekada da igraju i tri meča nedeljno. 

"Ne znam da li bi plej-in značajno produžio sezonu, ali bi i to trebalo uzeti u obzir. Sezona je već duga i intenzivna. Igrači se žestoko bore u te 34 utakmice. Bolje da ostavite sve kako je bilo, trebalo bi da plasman u plej-of odredimo na tabeli. Žao mi je svih zavisnika košarke, volim vas, ali shvatite da smo mi to koji moramo da igramo. Ne želim da igram nikakve plej-in utakmice", zaključio je as prošlosezonskog četrtfinaliste EL, mada se ništa ne pita kao ni drugi košarkaši.