Evroliga

Crvena zvezda potvrdila: Marko Simonović je novo pojačanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2023 23:15
Crvena zvezda potvrdila: Marko Simonović je novo pojačanje AP Photo/Marta Lavandier

Najavljeno - učinjeno. Marko Simonović (23) je raskinuo ugovor sa Čikago Bulsima i pojačao je Crvenu zvezdu, potvrdio je beogradski klub.

Nekadašnji košarkaš Mege je tako zaobilaznim putem stigao na Mali Kalemegdan jer je bio želja crveno-belih i pre dve godine kada se otisnuo u NBA ligu. Posle raskida saradnje sa Čikagom, brzo je postignut dogovor sa Crvenom zvezdom koja je dobila veoma kvalitetno pojačanje na pozicijama četiri i pet.

Marko Simonović je treći igrač sa kojim je Crvena zvezda potpisala ugovor ovog leta, pošto je prethodno produžena saradnja sa Lukom Mitrovićem, a iz moskovskog CSKA se vratio Dejan Davidovac. Simonovića očekuju obavezama u državnom timu Crne Gore, sa kojim će igrati na Mundobasketu, u konkurenciji sa Litvanijom, Egiptom i Meksikom.

Miloš Teodosić je takođe na radaru crveno-belih koji prate i razvoj događaja sa centrom Filipom Petruševim. Centar igra letnju ligu sa Filadelfijom. Ako ne potpiše ugovor sada, velike su šanse da se vrati kod trenera Duška Ivanovića.