Evroliga

Mirotić preuzeo odgovornost: Nisam bio na nivou koji se od mene očekuje

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.05.2023 12:00
Mirotić preuzeo odgovornost: Nisam bio na nivou koji se od mene očekuje MN Press

Košarkaš Barselone Nikola Mirotić rekao je da se oseća veoma loše i da preuzima odgovornost za poraz njegove ekipe od Reala (78:66) u polufinalu Fajnal fora Evrolige koji se održava u Kaunasu.

Mirotić je postigao samo tri poena, a šutirao je katastrofalno - 1/3 dvojke, 0/7 trojke, 1/2 slobodna bacanja. Umesto da bude najbolji, kako se od njega očekivalo, bio je najgori igrač Barselone u meču protiv Reala.

"Prvo, čestitam Realu na sjajnoj utakmici, posebno u drugom poluvremenu. Zasluženo su pobedili. Veoma je teško sad izvlačiti zaključke, ali snosim veliku odgovornost za ovaj meč. Nisam imao dobru utakmicu, nisam bio na nivou koji se od mene očekivao i nisam mogao da pomognem timu. Iz tog razloga se osećam veoma loše", rekao je Mirotić španskim medijima posle utakmice.

Pitanja novinara nisu ni bila potrebna.

"Želim da kažem našim navijačima da mi je žao i hvala im što su izašli i podržali nas. Bili su uz nas, kao i uvek. Ovaj poraz boli mnogo jer je to bila još jedna propuštena prilika. Čovek pomisli da neće biti mnogo više prilika, znamo koliko je teško doći do Fajnal fora. Ovo je veoma težak dan", zaključio je Mirotić.

Barselona će se u nedelju od 16 časova protiv Monaka boriti za treće mesto na fajnal foru.