Evroliga

Barcokas najbolji u Evroligi: Kolege opet izglasale trenera Olimpijakosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2023 12:47
Barcokas najbolji u Evroligi: Kolege opet izglasale trenera Olimpijakosa MN Press

Evroliga poslednjih dana deli jedno po jedno individualno priznanje akterima sezone 2022/2024, pa je tako u susret Fajnal foru u Kaunasu proglasila Jorgosa Barcokasa za najboljeg trenera u ligaškom delu elitnog takmičenja. Zbog svega što je uradio sa crveno-belima pripala mu je nagrada "Aleksandar Gomeljski", nazvana po legendarnom Rusu. 

 

 

Pedesetsedmogodišnji Grk dobio je najviše glasova svojih kolega iz drugih evroligaških klubova i prošlog proleća, a sada ga je zaslužio sa ubedljivo najviše pobeda pre plej-ofa (24) i prvim mestom u tom delu Evrolige. Nekadašnjeg trenera Barselone, Himskija, Olimpije iz Larise, Marusija, Lokomotive Kubanj i Panionisa sada čeka još veći izazov u vidu polufinalnog duela F4 sa Monakom, srpskog trenera Saše Obradovića.

Olimpijakos ima tri evropske titule u svojoj istoriji, a za novu bi se u eventualnom finalu borio protiv Barselone ili madridskog Reala, koji je tek u majstorici izbacio naš Partizan. Atinjani su se na krov Evrope poslednji put popeli 2013. godine, kada je Barcokas premijerno odneo "Aleksandra Gomeljskog".