Evroliga

Serhio Ljulj ne gubi nadu zbog debelog minusa protiv košarkaša Partizana: Dok ne ispadnemo nemamo pravo da odustanemo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2023 14:23
Serhio Ljulj ne gubi nadu zbog debelog minusa protiv košarkaša Partizana: Dok ne ispadnemo nemamo pravo da odustanemo MN Press

Posle Partizanovih 87:89 u prvom meču i 80:95 u drugom madridskom duelu plej-of serije Evrolige, košarkaši Reala nalaze se na ivici provalije, obzirom na to da bi ih eventualni trijumf crno-belih, sutra u rasprodatoj "Štark areni" (20.30), ostavio bez učešća na Fajnal foru u Kaunasu.

Da u možda odlučujuću bitku ulazi sa fantastičnim koštgeterima Kevinim Panterom i Matijasom Lesorom "parni valjak" bi bio favorit na papiru, jer se nalazi u strašnom naletu forme, ima znalca Željka Obradovića na mestu trenera i bučne navijače na svojoj strani, ovako Madriđani vide svoju šansu u odsustvu (zbog tuče u drugom duelu) suspendovanih Amerikanaca. 

"To su stvari koje izmiču kontroli i to je bila potpuna katastrofa na sve strane. Nažalost desilo se što se desilo, ne možemo sada nazad. Svi su se izvinili, sankcije koje su uvedene se poštuju i to je to. Morate zaboraviti sve što pre i truditi se da se slično ne ponovi", ne bi da vraća film u nazad Serhio Ljulj, čiji je bespotrebno pregrub faul nad Panterom nepunih dva minuta pre kraja pokrenuo lavinu ružnih scena u "Viznik areni". 

"Oslabljeni smo, ali ne zbog suspenzija, već zbog onoga što se desilo. Ima mnogo tenzije u tim utakmicama, mnogo je emocija, oni koji su igrali košarku ili se bavili sportom znaju da je to ponekad veoma teško kontrolisati i nažalost, to se desilo. Ništa ne opravdavam, ali sada to moramo da zaboravimo i pokušamo da igramo dobru košarku u utorak", rekao je ovaj 35-godišnjak. 

Bez obzira na rivalo vođstvo u pobedama, on ne razmišlja o podizanju bele zastavice. Osim ako njegova ekipa ne bude primorana na to. 

"Pokušaćemo da preokrenemo u plej-of seriji koja je bila veoma teška za nas. Znamo da neće biti lako, oni igraju kod kuće, pred svojim navijačima, ali mi ćemo se boriti do kraja, to traži ovaj dres. Pokušaćemo da odigramo dobru utakmicu, da pobedimo, a ako to uradimo, razmišljaćemo o četvrtom meču. Navijačima kažem da mogu da računaju na žrtvu i trud. Dok ne ispadnemo, ne smemo da odustanemo. Pokazali smo to u prethodnim mečevima, što su stvari teže, više se takmičimo i više karaktera imamo, a mi ćemo to pokušati da uradimo u utorak", hrabri i sebe i druge Ljulj.