Evroliga

Najbolji strelac Evrolige ostaje u Francuskoj: Majk Džejms potpisao novi ugovor sa Monakom

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

14.06.2024 12:57
Majk Džejms je potpisao ugovor sa Monakom do 2027. godine Guliver/Michael Baucher Panoramic
Majk Džejms je potpisao ugovor sa Monakom do 2027. godine

Kao jedan od najboljih igrača u Evroligi, Majk Džejms je imao mogućnost da izabere naredni klub. Na kraju, američki košarkaš je odlučio da ostane u Monaku.

Džejms se francuskim klubom potpisao novi trogodišnji ugovor koji važi do leta 2027. godine. To definitivno znači da će Saša Obradović i naredne sezone imati ekipu koja pretenduje na titulu Evrolige.

Amerikanacje u Evropu prvi put stigao 2012. godine kada je nosio dres Zagreba. Nakon kratkih epizoda u Izraelu i Grčkoj, šira košarkaška javnost na Starom kontinentu ga je upoznala kada je zaigrao za Baskoniju 2014. godine. Igrač rođen u Portlandu je nakon toga branio boje Panatinaikosa, Armanija iz Milana, CSKA iz Moskve, a od 2021. godine nastupa za Monako.

 

 

Igrao je Džejms u dva navrata i u NBA ligi. U najjačoj ligi na svetu je debitovao 2017. godine u Finiks Sansima, dok je u istoj sezoni kratko bio i u Nju Orleans Pelikansima. Ponovo se otisnuo "preko bare" u aprilu 2021. godine kada je zajedno sa dobrim prijateljem Kevinom Durentom nosio dres Bruklin Netsa.

U martu ove godine je postao i najbolji strelac u istoriji Evrolige kada je prestigao Vasilisa Spanulisa. Džejms je do sadao postigao 4,623 poena, a naredne godine će moći tu brojku dodatno da poveća.