Evroliga

Toni Parker se diči 17. mestom u Evroligi: Ponosan sam

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2024 22:10
Proslavljeni košarkaš i vlasnik Asvela, Toni Parker AP Photo/Jessica Hill
Proslavljeni košarkaš i vlasnik Asvela, Toni Parker

Proslavljeni košarkaš i vlasnik Asvela, Toni Parker, istakao je da je ponosan na ekipu, budući da je francuski klub dva puta menjao trenera tokom godine.

Za Asvelom je (još jedna) teška i loša sezona. Nakon što su igrači kluba iz Vilerbana završili učešće u Evroligi na pretposlednjem mestu, nisu uspeli čak ni da se plasiraju u finale francuskog šampionata. Posle svega, Parker je sumirao sezonu za francuske medije.

"Sa svime što se desilo tokom sezone, sa dve promene trenera, veoma sam ponosan na tim i na karakter koji su igrači pokazali. Želeo bih da se zahvalim i čestitam treneru Pjeriku Pupeu i njegovom stručnom štabu. Uspeli su da oporave ekipu i vrati tim na pravi put".

Asvel je u polufinalu šampionata Francuske poražen od Pariza, osvajača Evrokupa i verovatno novog Evroligaša.

"Serija je mogla da ode na obe strane ali je otišla na stranu Pariza. Ne osećam se tužno, jednostavno smo izgubili od veoma dobre ekipe i po prvi put od 2018. nećemo osvojiti nijedan trofej u sezoni".

Asvel je tokom sezone prvo otpustio Ti Džeja Parkera, Tonijevog brata, koga je zamenio energični Đanmarko Poceko. Blago rečeno, Toni Parker bio je razočaran Italijanovim učinkom.

"Nismo imali izbora osećali smo da je promena potrebna, ali svi treneri koje smo hteli su bili zauzeti. Po automatizmu smo uzeli Poceka i to se nije dobro završilo. Veoma sam razočaran njegovim performansom i vođenjem ekipe. Delovao je kao da je odustao posle mesec i po dana i ja to nisam mogao da razumem", završio je Parker.