Evroliga

Brat Toni je vlasnik kluba, ali Ti Džej Parkeru gori pod nogama

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

17.10.2023 23:28
Brat Toni je vlasnik kluba, ali Ti Džej Parkeru gori pod nogama MN Press

Košarkaši Asvela užasno su počeli sezonu, budući da su u prva tri kola Evrolige ubedljivo poraženi od Crvene zvezde na straniPartizana kod kuće i od Efesa u Istanbulu.

Cela Evropa vidi da Asvelu ove sezone ne gine "fenjer", ali se u klubu ništa ne menja. Primarni cilj ekipe iz Liona trebao je da bude razvoj mladih igrača, koji bi se iz redova francuskog tima otisnuli u NBA ligu. Slobodno možemo reći da su čelnici kluba pokušali da naprave nešto nalik Megi, ali nisu uspeli.

Osim Tea Maledona (trenutno u Šarlotu), Metjua Strazela (trenutno u Monaku) i Viktora Vembanjame (trenutno u San Antoniju), Asvel nije afirmisao niti jednog igrača, a ove godine imaju zvanično najstariji tim u Evroligi, odmah ispred beogradskih crveno-belih.

Problemi u igri mogu biti rešivi. U timu se nalaze sjajni igrači poput Nanda de Koloa, Žofrija Lovernja ili Timotija Luvavua, ali je na klup neiskusan, i po mnogima ne toliko kvalifikovan trener za Evroligu, Ti Džej Parker.

Ipak, njegov brat, proslavljeni Toni Parker, je vlasnik kluba koji nije imao nameru da menja trenera, ali ukoliko to ne uradi, 18. pozicija u elitnom evropskom takmičenju je zacementirana, a pitanje je hoće li uopšte prebaciti pet pobeda...

Asvel je nedavno poražen i u francuskom prvenstvu od Nanta, što je peti neuspeh u poslednjih šest mečeva, a Parker je nakon duela rekao:

"Večeras je bilo i pozitivnih stvari. Bile su retke i moramo da radimo na tome da ih bude što više. Svaki meč je važan".

Prirodno je da nakon serije negativnih rezultata, svi gledaju ka treneru i njegovoj mogućoj smeni.

"Mi smo tim, zajedno smo u ovome. Mogu da preuzmem deo odgovornosti. Teško je kada ovako gubite. Ne želim da govorim o mojoj situaciji, šta god da se desi, desiće se".

A kako stoje stvari, desiće se upravo smena trenera, budući da su evropski mediji preneli da je Asvel stupio u kontakt sa Andreom Trinkijerim, a da je Toni Parker najavio povećanje budžeta, čiji bi deo svakako morao biti usmeren ka stručnom štabu.