Evroliga

Lorenzo Braun o glasinama: Ne znam odakle sve to, planiram da ostanem u Makabiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 18:01
Lorenzo Braun planira da ostane u Makabiju iz Tel Aviva Profimedia
Lorenzo Braun planira da ostane u Makabiju iz Tel Aviva

Već neko vreme kruže glasine vezane za odlazak Lorenza Brauna iz Makabija iako je američki košarkaš sa španskim pasošem vezan ugovorom sa klubom iz Tel Aviva do 2026. godine.

Prvo se spominjalo ime Real Madrida, a zatim i Fenerbahčea kao glavnih kandidata za sledeću Braunovu destinaciju.

Šta više, španski mediji su pisali kako je gotovo izvesno da će Amerikanac preći u redove Real Madrida na kraju ove sezone.

Međutim, sam igrač je rešio da se oglasi povodom svega toga. Nakon pobede Makabija u izraelskom košarkaškom prvenstvu, Braun je u izjavi za medije objasnio situaciju u kojoj se nalazi.

"Nemam ideju odakle te glasine dolaze. Čitam dosta, kao i vi, ali planiram da ostanem u Makabiju. Osećam se dobro ovde i mislim da je najbolje mesto gde sam ikada igrao. Jedva čekam sledeću sezonu i nove izazove sa mojim saigračima", rekao je Braun.

Kako Makabi nije bio u prilica da igra utakmice Evrolige u svojoj dvorani u Tel Avivu, klub je trpeo velike finansijske gubitke. Upravo zato se i verovalo da bi veliki broj stranih košarkaša mogao da napusti izraelski klub na kraju sezone. Lorenzo Braun, barem za sada, nije jedan od njih.