Evroliga

Kako je Panatinaikos postao šampion Evrope: Za grčki rat ti je potreban Ataman, a ne Španac

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 16:55
Ergin Ataman je osvojio treću titulu Evrolige Tanjug/Andreas Gora/dpa via AP
Ergin Ataman je osvojio treću titulu Evrolige

Jasno je bilo da će cilj Panatinaikosa biti titula Evrolige pred ulazak u sezonu 2023/24. Na mesto trenera je postavljen Ergin Ataman, koji je u tom trenutku važio za jednog od, ako ne i najboljeg stratega u Evropi.

Nakon turskog stručnjaka stizala su izuzetno zvučna imena, a roster je krunisan dolaskom Kendrika Nana direktno iz NBA lige.

Prvi signali da bi Ataman mogao da sedne na klupu atinskog kluba, pušteni su od strane srpskog košarkaškog agenta, Miška Ražnatovića. On je u martu prethodne godine porukom predsedniku "zelenih", Dimitriosu Janakopulosu dao do znanja da bi turski trener bio sasvim realna opcija za Panatinaikos.

"Između nas, ako se odlučiš na leto da uradiš nešto veće i jače - Ataman. Siguran sam da bi za grčki rat (sa Olimpijakosom) bio bolja opcija od španske varijante. Pričaćemo kada za to dođe vreme. Samo da znaš da nije nemoguće ako si zainteresovan. Dosta će zavisti od plej-ofa Evrolige", napisao je Ražnatović osmog marta 2023. godine.

Odmah je usledio i odgovoro predsednika grčkog kluba.

"Ataman je moja omiljena osoba u evropskoj košarci. Veoma sam zainteresovan. Nazvaću te uskoro u vezi ovoga", napisao je Janakopulos.

Čini se da pregovori nisu dugo trajali, jer je Ataman već u aprilu dogovorio saradnju sa Panatinaikosom. Ostalo je istorija.