Evroliga

Hezonja posle poraza u finalu: Na ovom turniru se činilo da je sve napravljeno kako bi oni pobedili

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 14:19
Mario Hezonja, šuter Real Madrida, nije bio zadovoljan ishodom Fajnal-fora. Twitter/Real Madrid Basket
Mario Hezonja, šuter Real Madrida, nije bio zadovoljan ishodom Fajnal-fora.

Košarkaši Real Madrida nisu uspeli da odbrane trofej Evrolige, pošto su u finalu poraženi od Panatinaikosa rezultatom 80:95 (25:36, 24:18, 15:7, 31:16). Malo je reći da je "kralj" bio potpuni favorit, a takođe, ne može se oduzeti zasluga Erginu Atamanu, koji je u potpunosti nadmudrio svog španskog kolegu sa druge strane, uspevši da onesposobi naizgled nedodirljivu centarsku liniju prošlogodišnjeg šampiona.

Takođe, većina vodećih poentera Real Madrida je potpuno podbacila, i jedino je Džanan Musa bio u svom elementu, dok  Mario Hezonja, inače čovek koji ima zagarantovane poene u rukama iz spoljne linije, potpuno podbacio. 

Hrvatski as je svestan  da nije bio u elementu, te je krivicu za poraz preuzeo na sebe.  

"Ja sam apsolutno kriv za poraz. Izgubio sam jako važnu titulu svojoj ekipi", rekao je 28-godišnji Hezonja novinarima posle utakmice, prenela je Hina.

MN Press

Mario Hezonja u dresu Real Madrida

Svoju izjavu je potom detaljnije obrazložio.

"U košarci ako ne postižeš koševe, ne možeš ništa da uradiš. Može se govoriti o odbrani i svim drugim stvarima koje lepo izgledaju na internetu, ali istina je da ako ne poentiraš, ne možeš ništa", istakao je hrvatski košarkaš, i nastavio u istom maniru:

"Uvek vam govorim kako se osećam, govorim uvek iz srca. Ne lažem ni u dobrim ni u lošim trenucima. Veliki igrači pobeđuju na ovakvim turnirima, a tokom ova dva dana ja nisam uspeo da pomognem svojoj ekipi", naveo je on.

Ipak, nije propustio da na kraju podbode protivnika, naglašavajući da su imali određenu prednost na završnom turniru.

"Čestitam Panatinaikosu na sjajnoj sezoni. Na ovom turniru se činilo da je sve napravljeno kako bi oni pobedili, svaki detalj", rekao je Hezonja koji je 2021. godine igrao za atinski klub.

Evroliga - fajnal for

Petak

Panatinaikos - Fenerbahče 73:57
Real Madrid - Olimpijakos 87:76

Nedelja

Za treće mesto

Olimpijakos - Fenerbahče 87:84

Finale

Real Madrid - Panatinaikos 80:95