Evroliga

Ergin Ataman, pred finale Evrolige protiv Reala: Dobra odbrana donosi pobede

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2024 14:35
Ergin Ataman, trener košarkaša Panatinaikosa MN Press
Ergin Ataman, trener košarkaša Panatinaikosa

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman rekao je pred finale Evrolige protiv Reala da je njegova ekipa puna samopouzdanja i dodao da mu je poseban motiv da spreči trenera Madriđana da ponovi njegov uspeh i dve vezane titule prvaka Evrope.

Turski trener je na početku sezone preuzeo Panatinaikos i vratio ga na Fajnal for prvi put posle 2012. i u prvo finale Evrolige posle 2011.

 

 

"Posle godinu pauze, u finalu me ponovo čeka Real. Oni su sjajna ekipa, ali mi smo sigurni u sebe, puni smo samopouzdanja i biće to odlična utakmica. Svesni smo da dobra odbrana donosi pobede", rekao je Ataman.

Turskom treneru će ovo biti četvrto finale Evrolige, bio je dvostruki uzastopni šampion 2021. i 2022. a pre dve godine je u finalu savladao baš Real.

"Znam da moj kolega Ćus Mateo želi da osvoji drugu uzastopnu titulu. Poslednji sam trener koji je vezao dve titule u Evroligi, pa će mi to biti dodatna motivacija da sprečim kolegu da ponovi moj uspeh".

 

 

Ataman će četvrti put u karijeri igrati finale Evrolige, a iza sebe ima pet Fajnal forova.

"Kao turskom treneru i sportisti, veliki mi je ponos što šesti put učestvujem na Fajnal foru, a četvrti put igram u finalu. Znam da je mnogo ljudi u Turskoj ponosno na moj uspeh", zaključio je Ataman.

Finale Evrolige igra se u nedelju od 19 časova u Berlinu.