Evroliga

PAO premoćan za Fenerbahče: "Zeleni" u finalu Evrolige

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

24.05.2024 20:17
Kendrik Nan u duelu sa Nikom Kaletesom Tanjug/Andreas Gora/dpa via AP
Kendrik Nan u duelu sa Nikom Kaletesom

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su Fenerbahče 73:57 (22:13, 16:23, 18:14, 17:7) i tako se plasirali u finale Evrolige

Grčki tim je sjajno započeo meč, uspeo je sastav iz Istanbula da se vrati, ali se PAO na početku četvrte četvrtine odlepio na +10 i više nije bilo spasa za pulene Šarasa Jasikevičijusa.

Atinjane je do pobede predvodio Matijas Lesor sa 17 poena, 14 je dodao Kendrik Nan, 13 je dodao Džerijan Grant. Na drugoj strani istakao se Najdžel Hejs-Dejvis sa 14 poena, dok su po 10 postigli Marko Gudurić i Nejt Sestina.

Meč je počeo serijom Panatinaikosa 12:0 i jednostavno je Fener tu prednost jurio tokom čitavog meča. Grčki sastav uspeo je do kraja prve deonice da zadrži dvocifrenu prednost, ali je onda u drugih deset minuta turski tim uspeo u potpunosti da istopi prednost rivala, koji je na poluvremenu vodio 38:36.

 

 

Treći kvartal bolje su započeli puleni Ergina Atamana, PAO se odlepio na +7 i tim iz Istanbula je opet zaostajao. Ipak, Fener se preko Kalatesa i Biberovića ekspresno vratio, ali je Kalaicaikis trojkom doneo Atinjanima +6 pred odlučujuću dekadu.

Ovoga puta Panatinaikos nije ništa prepustio slučaju, nastavio je u istom ritmu i na osam minuta do kraja imao je novo dvocifreno vođstvo. Ništa nisu "zeleni" prepustili slučaju i u završnici punoj naboja uspeli su da privedu meč kraju.

PAO će u finalu, koje je na programu u nedelju, igrati sa boljim iz duela Real Madrid - Olimpijakos.