Evroliga

Možda je ovo šansa za Partizan: Makabi ne može da igra protiv Baskonije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.04.2024 08:26
Dertalj sa meča Evrolige Partizan - Makabi MN Press
Dertalj sa meča Evrolige Partizan - Makabi

Nova ratna dešavanja u Izraelu dodatno su zakomplikovala ionako zamršenu situaciju košarkašima Makabija koji su sada u velikom problemu pred meč plej-ina Evrolige protiv Baskonije.

Naime, taj duel je zakazan za 16. april u Beogradu, ali košarkaši izraelskog tima su praktično "zarobljeni" u domovini koju ne mogu da napuste jer je zatvoren vazdušni prostor u toj državi nakon napada Irana.

Veliko je pitanje da li će košarkaši iz Tel Aviva uspeti da se domognu prestonice Srbije i odigraju meč doigravanja najjačeg evroskog takmičenja.

Čelnici Evrolige se još nisu oglašavali ovim povodom, ne zna se šta bi se dogodilo u slučaju da Izraelci ne mogu da stignu u Beograd, što je ostavilo slobodan prostor za razne spekulacije.

Po jednoj verziji Baskonija bi dobila utakmicu službenim rezultatom i direktno se plasirala u plej-of ovog takmičenja, dok druga vezija budi nadu košarkašima Partizana da bi mogli da zaigraju plej-in.

Naime, crno-beli su nakon pobede nad Valensijom zauzeli 11. mesto na tabeli ligaškog sela Evrolige i sad postoje informacije da bi moglo da dođe do "pomeranja", odnosno da Baskonija zauzme Makabijevo sedmo mesto, osmi bi bio Efes, koji bi u tom slučaju igrao protiv španskog tima, Virtus bi sa 10. "skočio" na devetu poziciju, a šampion AdmiralBet Aba lige bi kao deseti dobio priliku da se bori za Top 8.

Naravno, za ovako nešto još nema nikakvih zvaničnih informacija, pa čak ni onih od "dobro obaveštenih izvora", već se sve svodi na spekulacije, pa ostaje da se vdi kakva će biti konačna odluka čelnika Evrolige ukoliko Makabi zaista ne uspe da dođe do Beograda.