Evroliga

Zaludeo Atamana pa dobio "debeo" ugovor: Kendrik Nan razmatra opciju da ostane u Panatinaikosu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2024 15:55
Košarkaš Panatinaikosa Kendrik Nan MN Press
Košarkaš Panatinaikosa Kendrik Nan

Ofanzivna politika Panatinaikosa u jurišu na novu evropsku titulu ne jenjava. Prema pisanjima grčkih medija, velikan iz Atine ponovo je "odrešio kesu" i rešio da produži ugovor sa Kendrikom Nanom, a navodno je spreman da mu ponudi čak 5.5 miliona evra za naredne dve sezone.

Iskusni 28-godišnji plejmejker stigao je krajem oktobra u Panatinaikos i već u prvoj sezoni pokazao da se radi o ozbiljnom pojačanju. U početku mu je trebalo malo vremena da se navikne na evropsku košarku, a kada je pronašao pravi ritam, postao je jedan od najboljih strelaca Evrolige, gde je sada na devetom mestu liste po tom parametru, odmah iza Kevina Pantera.

Zbog toga, čelnici Panatinaikosa, jasno, odlučili su da mu produže ugovor. Prema navodima grčkih medija, Nan je usmeno prihvatio ponudu, dok ne razmotri opcije u NBA ligi, a ukoliko, pak, ostane u Atini, postaće jedan od najplaćenijih igrača u Evropi.

Ovo je ujedno samo prvi u nizu poteza Panatinaikosa za narednu sezonu. Atinski velikan gaji ozbiljne ambicije za evropski tron, a ukoliko Ergin Ataman odvede Grke na "F4" u Berlin, nema sumnje da će biti još ovakvih projekata.

Kendrik Nan počeo je karijeru u filijali Golden stejta, da bi zatim nosio dresove Majamija, Lejkersa i Vašingtona. Bio je uvršten u idealnu "ruki" petorku 2020. godine, dok su njegovu karijeru u NBA ligi obeležile brojne povrede.

Na najvećoj košarkaškoj pozornici sveta odigrao je preko 200 utakmica, gde je u proseku beležio 12 poena, uz po dva skoka i asistencije, dok u Evroligi ima nešto bolje brojke (15-2-3).