Evroliga

Egzum o navijačima Partizana i atmosferi u Areni: Uvek se naježim, iz Australije stalno šalju poruke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2023 22:51
Egzum o navijačima Partizana i atmosferi u Areni: Uvek se naježim, iz Australije stalno šalju poruke MN Press

Jedan od ključnih košarkaša Partizana ove sezone Dante Egzum govorio je za zvanični YouTube kanal beogradskog kluba, gde se osvrnuo na predstojeće izazove u Evroligi, navijačima, kao i o životu u prestonici Srbije.

Posle velike pobede nad šampionom Evrope u Istanbulu, košarkaši Partizana dobili su nekoliko dana oduška, pošto je, zbog izbora u Crnoj Gori utakmica regionalnog takmičenja protiv Budućnosti, odložena. 

"Dobro nam je došlo pred ključni deo sezone da napunimo baterije. Biće teško, nema sumnje, ali ako budemo koncentrisani i radimo ono što treba, svakoga možemo da savladamo. Kao i u bilo drugoj sezoni koju sam odradio kao profesionalac, imali smo mnogo uspona i padova. Imamo tim koji zna kako da se fokusira kada je to neophodno i nadam se da će sve ispasti dobro“, rekao je Dante Egzum.

Sa prosekom od preko 17.000 gledalaca, Štark Arena beleži najveću posećenost što se evroligaških utakmica tiče, a za sve su, naravno, zaslužni navijači Partizana. Australijanac ističe da se uvek iznenadi atmosferom koju oni prave iz meča u meč, a otkrio je koja mu je omiljena pesma popularnih "grobara".

"Atmosfera u Beogradu… Ljudi mi šalju poruke iz Australije, oni čak i preko televizije vide kakva je atmosfera. Svima im kažem isto – potpuno je drugačije kada ste zapravo u Areni, to ne može rečima da se opiše. To ne mogu da uporedim sa bilo čim drugim. Često posle neke utakmice pomislim da ne može da bude bolje, što se navijanja tiče, a onda me svaka sledeća utakmica iznenadi i bude još bolje. Kako se sezona bliži kraju – biće sve luđe… Omiljeni deo utakmica na kojima smo domaćini je kada na početku navijači rašire šalove i pevaju. Uvek se naježim, sjajan osećaj."

 

Nekadašnji peti pik sa NBA drafta govorio je malo o životu u Beogradu, gde je za sada stekao samo lepa iskustva, čak i sa navijačima protivničkih klubova...

"Beograd je sjajan grad, svi su veoma fini prema meni – posebno navijači. Čak i kada sam naleteo na navijače nekih drugih klubova, uvek su imali poštovanja. Kažu da navijaju za drugu ekipu, ali da im je drago što smo se upoznali. Zasad – odlično iskustvo, a ni vreme nije loše. Što se tiče slobodnog vremena, meni je uglavnom tada potreban odmor, da ne budem na nogama. Obično su to filmovi, TV serije, video igre… Ni gužve u saobraćaju nisu velike u poređenju sa nekim drugim mestima na kojima sam igrao. Ne mogu da se setim ničeg što mi se ne sviđa u Beogradu", rekao je Australijanac.