Evroliga

Dogovor je postignut: Dubai u Evroligi, ali prvu sezonu će igrati Evrokup

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2024 12:55
Košarkaška lopta Guliver/Imago Sports
Košarkaška lopta

Košarkaški klub iz Dubaija i definitivno će igrati u Evroligi, ali taj dogovor neće biti postignut na vremenski rok od pet godina, kao što se do sada pričalo, već na sedam, prenose košarkaški mediji širom Evrope.

Navodno, ceo dogovor je već postignut i u ponedeljak, 26. februara trebao bi da bude i potpisan ugovor koji će važiti od naredne sezone.

 

 

Međutim, tu prvu sezonu klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ne bi igrao u Evroligi, već u Evrokupu, a tek onda bi se priključio elitnom evroskom takmičenju i to u trajanju od šest sezona i za to vreme doneo značaj finansijski kapital.

Od 13 klubova deoničara Evrolige, prema tvrdnjama medija, samo su Olimpijakos i Makabi glasali protiv ulaska kluba iz Duabija u ovo takmičenje.

Takođe, čelnici AdmiralBet Aba lige će u martu glasati da li će ovaj klub i definitivno igrati u regionalnom takmičenju, za šta postoje ozbiljni izgledi, a Dubai bi svoje mečeve igrao u Beogradu.

Pominjalo se prethodnih dana da bi prvi trener kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata mogao da bude Svetislav Pešić. koji trenutno obavlja funkciju selektora košarkaške reprezentacije Srbije, ali za sada nema potvrde te informacije.