Evroliga

Dubai pojačao ponudu - ABA ligi daje 4.5 miliona dolara za tri sezone?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.02.2024 15:27
Košarkaška lopta MN Press
Košarkaška lopta

Klub iz Dubaija ne odustaje od AdmiralBet ABA lige i prema svemu sudeći, ne bi bilo iznenađenje da nakon juniorske ekipe iz UAE, vidimo i seniorski tim u regionalnom takmičenju od naredne sezone.

Kako nezvanično saznaje "Mocart sport", ambiciozni projekat iz Dubaija povećao je ponudu sa tri miliona dolara na 4.5 miliona, s tim što bi umesto dve sezone, ostao u regionalnom takmičenju naredne tri godine. 

Računica je takva da bi Dubai bi za takmičarske sezone 2024/25, 2025/26 i 2026/27 platio po 1,5 miliona dolara, a taj novac bio bi iskorišćen za pokrivanje troškova avionskih karata za klubove, čelnike i sudije Jadranske lige tokom putovanja u Persijski zaliv u trogodišnjem periodu.

Navodno, u ponudi kluba iz Emirata postoji i klauzula koja garantuje ostanak Dubaija na Jadranu i do pet godina, ali je sve to još uvek u domenu teorije, dok ostale članice ABA lige ne donosu konačnu odluku o proširenju.

Podsetimo, da bi Dubai mogao da dobije mogućnost ulaska, odluku mora da donese skupština ABA lige i prema Statutu, samo bi jednoglaska odluka klubova u takmičenju, mogla da otvori vrata ambicioznom projektu sa Srednjeg Istoka, koja osim Jadrana, svoju budućnost vidi i u Evroligi.