Evroliga

Kraj saradnje je bio očekivan: Efes smenio trenera nakon poraza od Žalgirisa, Skariolo prva opcija da ga zameni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.02.2024 12:05
Erdem Džan MN Press
Erdem Džan

Košarkaški klub Efes sporazumno je raskinuo ugovor sa dosadašnjim trenrom Erdemom Džanom, saopštio je velikan iz Istanbula.

Efes, koji je 2021. i 2022. osvojio titulu u Evroligi, poražen je u sredu uveče od ekipe Žalgirisa 96:70 u 24. kolu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja i ot je bila kap koja je prelila čašu kod rukovodstva trofejnog kluba.

Tim iz Istanbula se trenutno nalazi na 16. mestu na tabeli Evrolige sa devet ostvarenih pobeda i 15 poraza, što je za klub ovakvog renomea i finansijskih mogućnosti zaista poražavajuće i preti mu da drugu godiu u nizu ostane bez plasmana u plej-of.

 

 

Istanbulska ekipa naredni meč elitnog evropskog takmičenja igra već u petak i to na svom terenu protiv Olimpije iz Milana, a za sada nije poznato ko će sedeti na klupi kao prvi trener.

Ipak, mediji u Turskoj već tvrde da uprava kluba ima želju da na njegovo mesto angažuje iskusnog Serđa Skoriola i vrlo brzo bi trebalo da se zna da li je posao dogovoren.

Džan (43) je Efes preuzeo tokom leta prošle godine, a pre toga je sedo na klupi Turk Telekom, a bio je i pomoćni trener Jute i Fenerbahčea.

U saopštenju Efesa se navodi da se turski klub zahvaljuje Džanu na saradnji u prethodnom periodu i navodi se da mu žele mnogo uspeha u nastavku karijere..

Efes se nalazi na drugom mestu na tabeli Superlige Turske sa 15 pobeda i tri poraza, koliko ima i prvoplasirani Fenerbahče.