Evroliga

Čudna odluka Evrolige: Fenerbahče dočekuje Makabi u Litvaniji

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

28.12.2023 18:02
Trener Makabija iz Tel Aviva, Oded Kataš Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Trener Makabija iz Tel Aviva, Oded Kataš

Evroliga je zvanično potvrdila da će meč 19. kola između Fenerbahčea i Makabija iz Tel Aviva biti odigran u Panevežisu u Litvaniji, a ne u Istanbulu u "Ulker Areni". Turski klub će biti domaćin u "Kalnapilio Areni" u ovom litvanskom gradu.

"Utakmica 19. kola Evrolige između Fenerbahčea i Makabi Tel Aviva zakazana za 4. januar će biti odigrana u 'Kalnapilio Areni' u Panevežisu u Litvaniji, umesto u Istanbulu kako je prvobitno predviđeno. Ova odluka je donešena u skladu sa preporukama turskih i izraelskih vlasti" stajalo je u saopštenju Evrolige.

 

 

Iz istih razloga, Makabi svoje utakmice na domaćem terenu igra u hali "Aleksandar Nikolić". Uprkos tome što nemaju pravu "prednost" domaćeg terena, tim Odeda Kataša je bio poprilično uspešan u prvom delu evroligaške sezone. Trenutno se nalaze na skoru 9-7 i zauzimaju 10. pozicijiu na tabeli.

Sa druge strane, Fenerbahče je na sedam odigranih mečeva u "Ulker Areni" upisao isto tiliko trijumfa. Pomeranje meča sa šampionom Izraela može i te kako uticati na tim Šarunasa Jasikevičiusa. Klub iz Istanbula ima znatno lošiji skor na gostujućem terenu gde su upisali samo dve pobede i sedam poraza.

Pre pomenetog duela turske i izraelske ekipe, Fenerbahče će odmeriti snage sa Anadolu Efesom, dok će Makabi gostovati Žalgirisi u okviru 17. kola elitnog evropskog takmičenja.