Evroliga

Madriđani na testu: Gostovanje Asvelu bez četiri igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.12.2023 17:23
Košarkaši Real Madrida, Rudi Fernandez i Mario Hezonja Guliver
Košarkaši Real Madrida, Rudi Fernandez i Mario Hezonja

Real Madrid će svoju poslednju evroligašku utakmicu u 2023. godini odigrati protiv Asvela u Vilerbanu, ali će biti oslabljen usled izostanka četiri bitna igrača. Meč sa francuskim predstavnikom će propustiti Mario Hezonja, Rudi Fernandez, Gabrijel Dek i Geršon Jabusele. 

Fernandez i Dek su bili pod znakom pitanja i za utakmicu protiv Partizana prethodne nedelje, ali su se na kraju obojica našli u sastavu. Španski košarkaša je igrao protiv crno-belih, dok Argentinac nije upisao minute na toj utakmici.

 

 

Jabusele je već duže vreme van parketa i nije poznato kada će se vratiti treninzima jer se radi o težoj povredi kolena. Novi izostanak je Hezonja, ali nije poznat razlog zbog kog će hrvatski reprezentativac propustit duel sa Asvelom.

Madriđani su trenutno ubedljiv lider Evrolige sa 15 pobeda i samo jedinim porazom. Imaju pet uzastopnih pobeda, dok sa druge strane Asvel nema nijednu pobedu u prethodnih osam mečeva. Francuski klub se nalazi na poslednjem mestu u elitnom evropskom takmičenju sa dve pobede i 14 poraza.