Evroliga

Polonara nakon povratka na teren: Osećam se dobro i spremno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 16:15
Košarkaš Virtusa Akile Polonara sa navijačima Guliver/Michele Nucci
Košarkaš Virtusa Akile Polonara sa navijačima

Košarkaš Virtusa iz Bolonje Akile Polonara se ovog vikenda vratio na parket nakon što mu je na početku sezone dijagnostikovan tumor na testisima. Italijanski reprezentativac je išao na operaciju, a zatim i na hemioterapiju. Nedavno je dobio dozvolu lekara da se vrati treninzima.

Polonara je u pobedi ekipe iz Bolonje protiv Tortone (99:70) odigrao osam minuta i za to vreme je ubacio pet poena. Čitava utakmica je bila posvećan povratku Italijana na parket, a sve to je klub upakovao u novu epizodu serije "Virtus Uncovered" koja se emituje na njihovom Jutjub kanalu.

"Nikada nije lako da gledate saigrače sa strane, čak i ako propustite samo jednu utakmiu. Ja sam ostao u kontaktu sa timom. Ostajao sam na treningu posle njih ili trenirao pre toga. Išao sam na klupske sastanke, gledao sve treninge i ostao u kontaktu sa svim momcima." izjavio je Polonara.

 

 

Trener Virtusa Luka Banki je takođe pohvalio italijanskog internacionalca zbog načina na koji je izneo čitavu situaciju.

"Drago mi je zbog Akiela i njegovog povratka. Podržavali smo ga dok je prolazio kroz neka stresna vremena, a on je to prihvatio veoma zrelo i ozbiljno. Nastavićemo da radimo kao i do sada kako bi ga što pre doveli u kondiciju da bude spreman da zauzem svoju ulogu u timu." rekao je Banki.

Polonara je van terena bio gotovo puna dva meseca, a italijanski klub je za to vreme upisao sedam pobeda na 11 utakmica u Evroligi. Kada je u pitanju italijanska liga, Virtus je na prvom mestu sa skorom 8-2.