Evroliga

Košarkaši Crvene zvezde, protiv Fenerbahčea, žele treću domaćinsku pobedu u Evroligi: Turci (ni)su bauk

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.11.2023 12:05
Košarkaši Crvene zvezde, protiv Fenerbahčea, žele treću domaćinsku pobedu u Evroligi: Turci (ni)su bauk MN Press

Košarkaši Crvene zvezde igraju i ove sezone mečeve kao na traci, pa će posle nedeljne pobede nad Zadrom, u meču sa skandaloznom uvertirom, več večeras odmeriti snage sa Fenerbahčeom u osmom kolu Evrolige (20.45), da bi 16. novembra otišli na noge Olimpijakosu (20.15). 

U ovom trenutku im je najbitnije kako će proći protiv gostiju iz Istanbula, jer crveno-beli silno žele treći trijumf u "Štark areni", pogotovo što su i Asvel i Bajern dobili pred svojim "delijama". Fener je jači od oba savladana rivala i dobro mu ide u tekućem izdanju elitnog takmičenja, ali je večiti rival crveno-belih, Partizan, prošle sedmice dokazao da nije bauk.

 

 

"Fenerbahče je tim koji je napravljen da ode na fajnal-for. Posle nekoliko utakmica zajedno moramo da igramo dobru odbranu i više u sistemu. Fener ima igrače koji mogu da vas 'ubiju' ako ih ne branite dobro. Što se tiče napada, moramo da igramo zajedno i pronađemo najbolja rešenja. Moramo da čitamo situacije i uzmemo ono što nam se pruža", smatra trener srpskog šampiona, Janis Sferopulos. 

Grčki stručnjak ne oduzima rivalu ulogu favorita, imajući u vidu između ostalog i pet pobeda izabranika Dimitrisa Itudisa, ali ne treba sumnjati da sprema zamke za tim, protiv kog je u istoj dvorani slavila prošle i pretpropšle sezone. 

Njegov kolega, Dimitris Itudis, ne vraća se u prestonicu Srbije s predubeđenjem da će lako, a pogotovo ne sigurno osvojiti.

"Biće to teška utakmica na gostovanju u Beogradu. Talentovan su tim. Napadački gledano imaju veliko iskustvo, kreativne bekove i atletski dobre centre. Opet kažem, biće to teška utakmica na gostujućem terenu", rekao je trener Fenerbahčea.

 

 

Sferopulos neće moći da računa na Branka Lazića i Adama Hangu na ovom susretu, jer su i dalje povređeni, ali timu se u odnosu na meč sa Barselonom i gostovanje u Zadru priključio Marko Simonović.

Što se Fenerbahčea tiče, van stroja su i dalje Dajšon Pjer, Sertač Šanli i Metedžan Birsen, koji nije doputovao, ali su se ekipi pridružili Nik Kalates i Marko Gudurić, koji je jedan od jačih šrafova turskog tima ove sezone.

Evroliga, 8. kolo

Utorak

Monako - Anadolu Efes 19.00

Makabi TA - Olimpijakos 20.05

Valensija - Real Madrid 20.30

Virtus Bolonja - Olimpija Milano 20.30

Crvena zvezda - Fenerbahče 20.45

Sreda

Alba - Asvel Lion 20.00

Panatinaikos - Žalgiris 20.15

Baskonija - Barselona 20.30

Bajern - Partizan 20.30

 

Standings provided by Sofascore