Evroliga

Sprečiti trojkaško veče Fenerbahčea u Areni: Košarkaši Partizana imaju težak zadatak u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.11.2023 10:40
Sprečiti trojkaško veče Fenerbahčea u Areni:  Košarkaši Partizana imaju težak zadatak u Evroligi MN Press

Košarkaši Partizana od 20.30 časova u "Štark Areni" dočekuju Fenerbahče u sedmom kolu Evrolige. I imaće jako težak zadatak, kako zbog snage rivala, tako i zbog nesvakidašnje tradicije da su poslednja tri susreta protiv turskog rivala izgubili u Beogradu, a raritetno su dobili sva tri poslednja meča u Istanbulu!

Prošle sezone bilo je 97:94 za Turke u jednoj velikoj drami, koji su uprkos problemima počeli odlično Evroligu, imaju skor od 5-1. Sprečiti trojkaško veče Fenera u Areni, jedan je od ključeva za uspeh, smatra trener košarkaša Partizana Željko Obradović. 

"Fenerbahče je ekipa koja igra izvanredno od početka sezone, imaju veliki kvalitet, sposobni su da igraju na različite načine, sa četiri visoka i sa tri mala igrača. Tim su koji šutira najviše za tri poena u Evroligi, preko 30 puta po utakmici uz veliki broj ubačenih. Motli na petici možda jedini nije šuter za tri, svi ostali jesu uključujući i petice. To je jako bitna stvar u pripremi ove utakmice", istakao je Obradović.

Marko Gudurić je već navikao na "topao" doček navijača Partizana, ali će mnoge oči biti uprte u Jama Madara, koji je uz dosta polemika, tužbi napustio crno-bele letos i odlučio se za tim Dimitrisa Itudisa. I sigurno će biti dosta vremena na parketu jer je do sada igrao u proseku 15 minuta, uz učinak od 7,4 poena i dve asistencije po meču.

Evroliga, sedmo kolo

Četvrtak

Olimpijakos - Baskonija 18.15

Anadolu Efes - Žalgiris 18.30

Makabi TA - Bajern 20.05

Milano - Valensija 20.30

Partizan - Fenerbahče 20.30

Real Madrid - Virtus 20.45

Petak

Alba - Panatinaikos 20.00

Barselona - Crvena zvezda 20.30

Monako - Asvel Lion 21.00

Standings provided by Sofascore