Evroliga

Izvanredna ekipa, sposobna da igra na razne načine: Željko Obradović pun hvale za Fenerbahče

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 14:16
Izvanredna ekipa, sposobna da igra na razne načine: Željko Obradović pun hvale za Fenerbahče MN Press

Košarkaši Partizana sutra u "Štark areni" (20.30) igraju utakmicu sedmog kola Evrolige, sa idejom da, ako mogu, preko Fenerbahčea dođu do treće pobede u ovosezonskom izdanju elitnog kontinentalnog klupskog takmičenja. 

Turski tim u duel ulazi sa daleko boljim skorom od domaćina, jer ga pet trijumfa i jedan poraz drže na visokom četvrtom mestu, odmah iza nesavladanog Reala i tandema Barselona (5-1) - Virtus (5-1). Otuda svo poštovanje sveta za Fener od strane trenera crno-belih Željka Obradovića. 

"Fenerbahče je ekipa koja igra izvanredno od početka sezone, imaju veliki kvalitet, sposobni su da igraju na različite načine, sa četiri visoka i sa tri mala igrača. Tim su koji šutira najviše za tri poena u Evroligi, preko 30 puta po utakmici uz veliki broj ubačenih. Motli na petici možda jedini nije šuter za tri, svi ostali jesu uključujući i petice. To je jako bitna stvar u pripremi ove utakmice", kazao je Obradović.

 

 

Vesti sa Bosfora kažu da bi Fener mogao da dože u Beograd bez nekoliko važnih a povređenih prvotimaca, ali najtrofejniji trener Evrope u tome ne vidi naročito olakšavajuću okolnost za svoju ekipu, jer protivnik ima dugu klupu. 

"Oni imaju ogroman broj igrača u rosteru. Bilo koji igrač da fali uvek fali, ako su četvorica onda to nije lako. I pored povreda oni imaju dosta kvaliteta u timu, tako da mislim da mogu da igraju i bez svih tih igrača. 

 

 

Što se tiče zdravstvenog biltena Partizana loša je vest da kapiten Kevin Panter i dalje ne konkuriše za tim, ali će navijače sigurno obradovati podatak da je Alen Smailagić dobro i da je Ponjitka opet u stroju. "Grobare" još više zanima kako je počelo uklapanje zvučnog pojačanja u liku Bruna Kabokla

"Bruno je odradio prvi trening sa timom danas i tu počinje priča sa njim i završava se. Mislim da je igrač koji može da pomogne Partizanu i zato smo se odlučili da ga dovedemo. Kako će to izgledati na treninzima, tek ćemo da vidimo", zaključio je Obradović.

 

Standings provided by Sofascore