Evroliga

Pešić odbio Baskoniju zbog reprezentacije: Ivanović postao najozbiljniji kandidat

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.10.2023 17:22
Pešić odbio Baskoniju zbog reprezentacije: Ivanović postao najozbiljniji kandidat Tanjug/AP Photo/Michael Conroy)

Posle novog poraza Baskonije, trećeg u nizu u roku od svega pet dana, uprava španskog kluba odlučila je da smeni trenera Đoana Penjaroju i prema najavima tamošnjih medija, dovede Svetislava Pešića. Ali, selektor košarkaške reprezentacije Srbije odbio je to mogućnost, pošto želi da se posveti pripremama za Olimpijske igre u Parizu.

Penjaroja je na taj način ostao još na klupi Baskonije, ali pitanje je do kad... Uprava Baskonije želi da dovede neko kvalitetnije rešenje, pa se pominje i ime bivšeg trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića, koji je španskim klubom prethodno osvojio tri nacionalne titule i igrao dva finala Evrolige, pa ostaje da se vidi šta će biti u narednom periodu. Među kandidatima je i bivši strateg Partizana Andrea Trinkijeri, a zanimljivo u opticaju je bio i Janis Sferopulos, koji se na kraju ipao odlučio za Zvezdu.

 

 

Sve u svemu uzbudljivih nekoliko dana je pred navijačima španskog tima... Nakon četiri kola u Evroligi, Baskonija zauzima 16. mesto tabele sa pobedom i tri poraza, dok je u španskom prvenstvu peta sa učinkom 4-2.
 

 

Standings provided by Sofascore