Evroliga

Ivanović podvukao ključne greške u porazu od Monaka: Mučenje u napadu, razlika u faulovima u finišu i broj šuteva za tri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.10.2023 23:03
Ivanović podvukao ključne greške u porazu od Monaka: Mučenje u napadu, razlika u faulovima u finišu i broj šuteva za tri MN Press

Nije Crvena zvezda uspela da odbrani domaći teren protiv Monaka u trećem kolu Evrolige. Dobar tempo iz uvodne četvrtine Beograđani nisu mogli da zadrže u nastavku utakmice. Uprkos solidnoj igri, platili su danak greškama na ofanzivnim delu terena, a ključni trenuci koji su koštali srpski tim druge pobede u takmičenju, dogodili su se u poslednjih šest minuta, kada su imali svega jedan pogođen šut iz igre. I to na osam sekundi do kraja!

Zbog toga, a i još nekoliko detalja, trener beogradskog tima Duško Ivanović nije mogao da bude zadovoljan posle utakmice. Do sada je uglavnom imao zamerke na igru u defanzivi, ali je ovog puta bilo drugačije.

"Mučili smo se u napadu, posebno u poslednja tri minuta. Bilo je nerešeno, promašivali smo, oni su napravili prednost i zasluženo pobedili. Šut nam nije bio dobar, kao u prethodnim mečevima", rekao je Ivanović.

Zvezda je igrala dobro u naletima, Monako je sa druge strane bio konstantniji. Stprljivi kada je trebalo, što se ne može reći za igru Šabaza Nejpira u samom finišu.

"Imali smo tri kardinalne greške u napadu pred kraj, oni su to iskoristili. Nejpir je igrač odluke i biće. Ima pravo da izgubi utakmicu, ali će nam i donositi pobede Da nisu - sve bi bilo otvoreno. Dobro smo igrali sve do tada, oni su napravili razliku i nismo uspeli da nadoknadimo prednost. Neću da tražim opravdanje, ali mi smo ekipa sa mnogo novih igrača. Nismo u pravoj formi, još uvek ne znamo kako sve možemo da igramo", rekao je Ivanović i dodao:

"Kada smo dobili prvu utakmicu svi su bili oduševljeni trojkama. Ja sam rekao da će biti bitno da pobedimo kada ne ide šut. Imamo takav tim da smo na prve tri utakmice šutnuli više za tri nego za dva." (Večeras je Zvezda šutirala 17/33 za dva, 10/34 za tri).

Ivanović je imao "zamerke" na suđenje. 

"Monako je igrao od starta u kontaktu, igrali smo konkretnu odbranu, ali bez toga... Oni su imali više mogućnosti da prave faulove zbog načina na koji smo igrali. U poslednjoj četvrtini smo mi imali pet faulova, oni nula - to je bio ključ", podvukao je Ivanović.