ABA liga

Ognjen Kuzmić produžio ugovor sa Zvezdom: Ostaje na Malom Kalemegdanu do 2025. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2023 14:12
Ognjen Kuzmić produžio ugovor sa Zvezdom: Ostaje na Malom Kalemegdanu do 2025. godine MN Press

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić produžio je ugovor sa beogradskim klubom na još dve sezone, čime se obavezao na vernost crveno belima do kraja takmičarske 2024/2025 godine.

"Po prvi put Ognjen Kuzmić je u Crvenu zvezdu stigao pred sezonu 2016- 2017. Odličnim igrama, poenima, skokovima , blokadama stekao je epitet jednog od najboljih centara Evrolige, i dobijao nagrade za najkorisnijeg igrača tog takmičenja.

Zbog svoje borbenosti, poštenog odnosa prema dresu Crvene zvezde odmah je “osvojio” i sve navijače crveno-belih. U toj sezoni bio je integralni deo tima koji je osvojio `triplu krunu`”, navodi se na sajtu beogradskog kluba.
 

 

 

Pored Crvene zvezde, iskusni centar nastupao je i za banjalučki Borac, Čelik, Malagu, Huventud Panatinaikos, Unikahu, madridski Real i Golden stejt, gde je bio deo šampionske ekipe 2015. godine, kada su osvojili titulu.

U dresu Zvezde proveo je pet sezona, a tokom njegovog mandata na Malom Kalemegdanu osvojio je 11 trofeja - četiri ABA lige, tri titule prvaka Srbije i četiri Kupa Radivoja Koraća. Odigrao je 297 utakmica za Zvezdu i postigao 1727 poena. 

Ovim potpisom, Kuzmić se pridružio Luki Mitroviću i Stefanu Lazareviću, koji su takođe ovog leta produžili saradnju sa Crvenom zvezdom.