ABA liga

Jagodić-Kuridža ostaje veran Budućnosti: Saradnja produžena i sa Aleksom Ilićem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.07.2023 18:00
Jagodić-Kuridža ostaje veran Budućnosti: Saradnja produžena i sa Aleksom Ilićem MN Press

Košarkaški klub Budućnost nastavlja da gradi projekat po kom bi bio konkurentan za Evrokup naredne sezone. U Podgodicu je ovog leta stiglo već tri pojačanja, a neki igrači poput Alekse Ilića i Marka Jagodić-Kuridže odlučili su da ostanu i potpišu nove ugovore. 

Ovu vest preneo je na Tviteru košarkaški agent ovih košarkaša Miško Ražnatović, koji nije otkrio detalje ugovora. Jagodić-Kuridža je stigao u Budućnost pre dve sezone iz Crvene zvezde. U prvoj godini AdmiralBet ABA lige beležio je 8.6 poena i 5.4 skoka u proseku, dok je u drugoj sezoni imao nešto skromniji učinak - 6.6 poena, uz 3.9 uhvaćenih lopti.

Sa druge strane, Ilić se posle sezone u SC Derbiju, vratio prošle godine u Budućnost. Dres podgoričkog tima najpre je nosio 2015. godine, kada je stigao iz Sutjeske, da bi nakon dve sezone postao deo legendarne postave Budućnosti, koja je osvojila regionalno takmičenje 2018. godine. Prošle sezone imao je nešto skraćenu minutažu. Provodio bi svega 10 minuta na parketu, a za to vreme beležio je četiri poena, uz isto toliko skokova po meču.

Podsetimo, u Podgoricu su prethodno stigli Andrija Slavković, Flečer Megi i Andrija Grbović.