ABA liga

Mateuš Ponitka pred vratima Malog Kalemegdana: Grci tvrde - crveno-beli pikirali zvezdu EP?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2023 16:58
Mateuš Ponitka pred vratima Malog Kalemegdana: Grci tvrde - crveno-beli pikirali zvezdu EP? MN Press

Prema navodima grčkih medija Crvena zvezda mogla bi da dovede poljskog košarkaša Mateuša Ponitku ovog leta.  Kako prenosi "Totalbasket", čelnici crveno-belih ozbiljno su zainteresovani za usluge iskusnog beka, kome je istekao ugovor sa Panatinaikosom, a za njegov angažman spremni su da izdvoje 1.2 miliona evra. Ugovor je navodno ponuđen na dve sezone.

Poljski košarkaš privukao je pažnju tokom prošlog Evropskog prvenstva, a naročito se proslavio u duelu sa Slovenijom, kada je protiv Luke Dončića i družine zabeležio tripl-dabl učinak. Zbog dobrih partija u nacionalnom dresu, dobio je po završetku takmičenja poziv Ređo Emilije, ali pošto se u italijanskom klubu nije naigrao, ubrzo je promenio sredinu i to u Panatinaikos, gde je imao prilike da sarađuje sa bivšim trenerom Zvezde Dejanom Radonjićem.

Sa grčkim velikanom potpisao je ugovor na jednu sezonu, da bi nakon dolaska Ergina Atamana i definitivno izgubio mesto u timu. Sada je slobodan igrač i prema svemu sudeći, crveno-beli će pokušati da iskoriste tu činjenicu da dovedu kvalitetno pojačanje na bekovskoj poziciji. U pitanju je košarkaš koji je veći deo karijere proveo igrajući u Poljskoj. Prvi inostrani angažman imao je u Karšijaki 2015. godine, da bi potom usledili transferi u Kanariju, Lokomotivu, Zenit i pomenuti Ređo i Panatinaikos.

Za grčki klub odigrao je 27 utakmica u Evroligi minule sezone, gde je u proseku beležio 8.4 poena, uz 5.2 skokova i 2.4 asistencije po utakmici, a slične brojke imao je i u domaćem šampionatu. Panatinaikos je zvanično napustio 5. jula, posle odluke čelnika "zelenih" da sa njim ne produže saradnju.