ABA liga

Barsa "krade" Zvezdinog trenera, Ivanović ostaje bez pomoćnika: Marko se vraća kući...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 15:40
Barsa "krade" Zvezdinog trenera, Ivanović ostaje bez pomoćnika: Marko se vraća kući... MN Press

Po dolasku u Crvenu zvezdu, Duško Ivanović doveo je u klub i španskog trenera Karlesa Marka, koji je nakon nešto više od polusezone u Beogradu, odlučio da napusti mesto pomoćnika crnogorskog stručnjaka i pojača štab Barselone.

Španski velikan nedavno je okončao saradnju sa Šarasom Jasikevičijusom i na mesto prvog trenera postavio Rodžera Grimaua, koji će prema pisanju tamošnjih medija ubuduće sarađivati sa pomoćnim trenerom Crvene zvezde.

Karles Marko proveo je u srpskom klubu nešto više od pola sezone, a osim predanog rada pod palicom Duška Ivanovića, navijači beogradskog tima će ga posebno pamtiti po utakmici sa Partizanom u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, kada je posle iskljućenja temperamentnog crnogorskog stručnjaka, vodio Zvezdu do pobede u "večitom derbiju" i to nakon preokreta!

Sada, dolaskom novog trenera u Barseloni, Katalonci su odlučili da dodatno pojačaju stručni štab sa iskusnim licima, a izbor je navodno pao nekadašnjeg stratega Ovieda i Palensije, koji je mnogo poznatiji po svojoj igračkoj karijeri. 

Najveće uspehe Španac je ostvario kao reprezentativac "crvene furije" 2003. godine, kada je zajedno sa velikanima poput Paua Gasola, Horhea Garbahose i drugih, osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Tokom klupske karijere najviše se istakao u Huventudu, gde je proveo četiri sezone, da bi takođe igrao i za Valjadolid, Hihon, Betis, Manresu i Saragosu.