ABA liga

Kapiten napustio Partizan, Kevin Panter novi košarkaš Barselone?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2023 01:07
Kapiten napustio Partizan, Kevin Panter novi košarkaš Barselone? MN Press

Košarkaš Partizana Kevin Panter navodno će nastaviti karijeru u Barseloni. Kako javlja Eurohoops Amerikanac je dogovorio sa Kataloncima dvogodišnu saradnju i od naredne sezone nosiće dres španskog velikana.

"Nakon što je izabran za igrača MVP finala regionalnog takmičenja i pošto je uvršten u drugu petorku Evrolige, Kevin Panter završio je svoju misiju u Partizanu i više neće igrati pod palicom Željka Obradovića", navodi se na sajtu specijalizovanog košarkaškog portala.

Eurohoops piše da je kapiten crno-belih dogovorio saradnju na dve godine za ukupno 3.2 miliona evra, ili 1.6 po sezoni, dok će čitav transfer koštati Barselonu 6 miliona evra.

Američki košarkaš proveo je dve sezone u Partizanu. Bio je jedan od najvažnijih igrača Željka Obradovića u petoj utakmici finalne serije protiv Crvene zvezde, posle koje je okićen MVP titulom, dok je ranije u toku sezone napravio još jedan uspeh vredan divljenja, kada je uvršten u drugu petorku Evrolige.

 

 

Sedmogodišnji veteran u evropskoj košarci, bio je takođe ključan faktor u elitnom takmičenju, gde je tokom sezone šutirao gotovo 45 odsto za tri poena. Dugo je predvodio listu strelaca, a tokom takmičenja prosečno je beležio 16 poena i po dva skoka i asistencije. Međutim, uprkos odličnoj igri, posle okolnosti koje su se desile u Madridu, ipak nije uspeo da odvede crno-bele do fajnal fora. Ali, je sezona sačuvana osvajanjem AdmiralBet ABA lige. 

Posle dodele nagrada, izjavio je za srpske medije da će razmisliti o svojoj budućnosti i da li će nastaviti život u Beogradu, a prema pisanjima Euroohops, doneo je odluku koja će bez sumnje rastužiti sve navijače Partizana.

Podsetimo, pre Partizana Panter je igrao za Crvenu zvezdu, Olimpijakos, Virtus, AEK i milansku Olimpiju.

.

.

.