ABA liga

"Majstorica" AdmiralBet Aba lige na TV Arena sport: Pada odluka o regionalnom šampionu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.06.2023 09:26
"Majstorica" AdmiralBet Aba lige na TV Arena sport: Pada odluka o regionalnom šampionu MN Press

Sve što su košarkaši Partizana i Crvene zvezde uradili u dosadašnjem delu sezone staće u večerašnjih 40 minuta pete utakmice finalne serije AdmiralBet Aba lige u "Štark Areni" (20.00 časova, TV Arena 1 Premium).

Crno-beli su sjajno otvorili seriju i pobedili u dve utakmice na svom terenu, aktuelni šampion je uzvratio na isti način i odbranio svoj parket u dvorani "Aleksandra Nikolić" i o osvajaču trofeja će odlučiti "majstorica".

Oba tima su po šest puta osvajala regionalno takmičenja i ko god da bude slavio večeras moći će da se podiči time da je najuspešniji timu ovom takmičenju ikada.

 

 

Ono što je takođe veoma važno je i to d aće novi šampion sigurno igrati u Evroligi naredne godine, ali je gotovo izvesno da će i poraženi finalista, kao što je to bio slučaj i prošle godine, igrati najjače evropsko takmičenje.

"Mnogo sam srećan da ćemo igrati petu utakmicu u našoj 'Areni' pred našim navijačima. Naravno da ću da iskoristim priliku da ih pozovem da navijaju fer i sportski. Da poštuju sve ljude iz Crvene zvezde koji budu došli. Nadam se da ćemo posle pete utakmice imati priliku da razgovaramo ponovo o košarci, a ne o ovim stvarima koje su se ovde dešavale. Igrači Partizana i Crvene zvezde zaslužuju jedno finale da se samo priča o košarci", rekao je trener košarkaša Partizana Željko Obradović.

Navijači Crvene zvezde su posetili sinoć igrače crveno-belih ispred dvorane "Aleksandar Nikolić" i pružili im podršku uoči duela sa Partizanom.

"Hvala što ste došli, stalo je sve u jednu utakmicu i mislim da svi znamo šta treba a uradimo", rekao je kapiten Crvene zvezde Branko Lazić.