ABA liga

Obradović posle pobede: Očekivali smo odgovor Zvezde, najvažnije je da smo priveli meč kraju

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

13.06.2023 22:36
Obradović posle pobede: Očekivali smo odgovor Zvezde, najvažnije je da smo priveli meč kraju MN Press

Trener Partziana, Željko Obradović, govorio je na konferenciji za medije nakon prve finalne utakmice AdmiralBet ABA lige.

Partizan je slavio sa 88:80, a Obradović je istakao da je zadovoljan prvim, ali ne i drugim poluvremenom.

"Ponosni smo da smo u ovakvoj atmosferi prešli brojku od pola miliona navijača. Navijači su toliko odani da je to neverovatno, želim na svemu da im se zahvalim. U prvom poluvremenu smo igrali izvanredno, kontrolisali utakmicu i imali veiku razliku. Očekivali smo odgovor Zvezde, sjajan su tim, sa karakterom, ali priveli smo utakmicu kraju i to je najvažnije".

Istakao je i da postoji mogućnost da u nastavku serije zaigra i Aleksa Avramović.

"Videćemo, ima ogromnu želju, Aleksa je uvek Aleksa, dobio je dozvolu u petak, prvi put je trenirao u nedelju, videćemo. Nadam se da ćemo ga koristiti, donosi energiju i agresivnost u odrbani. On ima samopouzdanja i ako dobije šansu daće sve od sebe, u to ne sumnjam".

O partiji Alena Smailagića:

"Sjajan je bio na poziciji četiri u drugom poluvremenu. Zek je takođe bio sjajan i na velikoj minutaži, što je i normalno kad se pogleda kako je igrao, ali drago mi je da imamo opciju i sa Alenom na krilnom centru".

Za kraj, prokomnetarisao je i rolu Danila Anđušića.

"On ima kvalitet. Sjajno čita kretnje, pogodio je trojku, pravio pometnju u odbrani Zvezde. Šutnuo je jednom bez balansa, to mu zameram, ne promašaj, već manjak rezona pri tom pokušaju. Nadam se da će biti dobar i u nastavku serije".

Drugi meč ove serije na programu je u četvrtak, od 20.00 uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.