ABA liga

Partizan prihvatio odluku AdmiralBet Aba lige i ima jednu molbu: Ako je bude, neka se majstorica igra 22. juna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2023 14:32
Partizan prihvatio odluku AdmiralBet Aba lige i ima jednu molbu: Ako je bude, neka se majstorica igra 22. juna MN Press

Košarkaški klub Partizan prihvatio je odluku čelnika Admiralbet Aba lige da finalna serija protiv Crvene zvezde počne u utorak, 13. juna, ali su crno-beli naglasili da to nije nešto sa čiem su saglasni.

Iz kluba koji je na kraju ligaškog dela regionalnog takmičenja bio prvi zbog čega će imati i prednost domaćeg terena, naglašavaju da ih odlaganje utakmice ne ugrožava, već samo da smatraju da je u pitanju stvar principa.

"Nakon odluke koju je na osnovu svojih ovlašćenja utemeljenih u internim aktima ABA lige doneo njen sportski direktor Milija Vojinović, finalna serija regionalnog šampionata će umesto 12. juna, početi dan kasnije. To znači da će Partizan napad na titulu šampiona AdmiralBet ABA lige početi 13. juna od 20.00 časova u Štark areni", stoji u saopštenju KK Partizan i dodaje se:

"Kao što je od juče poznato, Partizan je izričito bio protiv pomeranja ranije određenih termina za početak finalne serije. Iako klub ne smatra da će odlaganjem od 24 sata iko išta epohalno dobiti ili izgubiti, bila je stvar sportskog duha i principijelnosti da se bude protiv ovakvog scenarija".

Rukovodstvo KK Partizan navodi i da se obratilo ABA ligi zbog potencijalnog pomeranja termina za petu utakmicu.

"Nakon određivanja termina eventualne četvrte i pete utakmice, Partizan se obraća ABA ligi da datum odigravanja eventualne 'majstorice' pomeri sa 23. na 22. jun. Klub je danas dobio službeni dopis 'Štark arene' da je ona 23. juna zauzeta zbog ranije zakazanog koncerta, a u slučaju da baš peta utakmica odlučuje o šampionu regionalnog takmičenja, bio bi ogroman gubitak i za klub i za samo takmičenja da to ne bude spektakl pred 20.000 ljudi u crno-beloj Areni".

KK Partizan je još jednom apelovao na svoje navijače da navijaju fer i sportski.

"Istorija, kao učiteljica života nam kaže da u ne tako dalekoj prošlosti nije bilo problema da jedan klub ima pauzu od 40 dana pre finalne serije, jer drugi klub po prvi i jedini put igra plej-of Evrolige. I ne samo to, već i da nakon eliminacije dobije deset dana da se posveti odmoru i pripremi finala ABA lige. Partizan nikada takve ustupke nije tražio niti smatra da ih iko zaslužuje. Posle stavljanja tačke na bespotrebnu dramu oko termina odigravanja utakmica, Partizan Mozart Bet poziva navijače da u prve dve utakmice ispune Štark arenu i kao što je već rečeno, sportski i punog srca sa tribina emituju isključivo ljubav prema crno-belima", navodi se u saopštenju KK Partizan.