ABA liga

KLS poslala dopis ABA ligi: Predložen hitan sastanak kako bi se odredili termini finalnih utakmica

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2023 16:42
KLS poslala dopis ABA ligi: Predložen hitan sastanak kako bi se odredili termini finalnih utakmica MN Press

Finalne utakmice Košarkaške Lige Srbije i ABA lige još uvek nisu dobile svoje oficijalne termine, te je direktor KLS Aleksandar Grujin, uputio zvaničan dopis na adresu regionalne lige.

S obzirom na to da se termini pomenutih finala delimično preklapaju, predoženo je da se održi sastanak na kome će se naći rešenje koje odgovara svim stranama:

"Košarkaška Liga Srbije Vas poziva na hitan sastanak koji bi se održao u četvrtak 08.06.2023. godine, kako bi zajedničkim snagama usaglasili termine finalnih utakmica Superlige Srbije i ABA lige. Kao što znate, termini finalnih utakmica Košarkaške Lige Srbije i ABA lige se delimično preklapaju, i ovim putem želimo zajedničkim dogovorom da dođemo do optimalnog rešenja i usaglasimo termine, kako svi ljubitelji košarke u Republici Srbiji i regionu, ne bi ostali uskraćeni za finala nacionalne lige Srbije, ali i regionalne lige u kojoj će igrati dva kluba iz Republike Srbije.Očekujemo Vaš hitan odgovor i smatramo da bi kompromisom i dogovorom došli do rešenja koje ne bi odlučivalo šampiona van terena, već isključivo na terenu, i ne bi nanelo nenadoknadivu štetu obema ligama", piše u dopisu KLS.

Podsetimo, u finalu KLS Crvena zvezda će odmeriti snage sa boljim iz duela između Mege i FMP-a, dok će se u završnici regionalnog takmičenja crveno-beli sastati sa Partizanom.