ABA liga

Cedevita nemoćna u majstorici, Madar i Naneli predvodili Partizan do finala

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

06.06.2023 20:58
Cedevita nemoćna u majstorici, Madar i Naneli predvodili Partizan do finala MN Press

Svi fanovi igre pod obručima na ovim prostorima nadali su se finalu AdmiralBet ABA lige između Crvene zvezde Meridianbet i Partizan Mozzart Bet-a, a od večeras, zvanično i imamo priželjkivano finale, budući da su crno-beli u majstorici polufinala slavili protiv Cedevita Olimpije 90:71 (24:16, 17:14, 24:23, 25:18).

Dobar početak meča, kontrola skoka, agresivna odbrana nad Jogijem Ferelom, kontranapadi i sjajna podrška sa tribina samo su neki od razloga ubedljive pobede Partizana.

Igrali su izabranici Željka Obradovića bez osciliacija, pokušala je Cedevita nekoliko puta da se vrati u meč, ali bi "parni valjak" uvek imao spreman odgovor. Odlučujući deo meča odigrao se krajem druge i početkom treće deonice. Sve je počelo trojkom Kevina Pantera preko Karla Matkoviča u poslednjim sekundama prvog poluvremena, a onda je na scenu stupio Džejms Naneli, vezao nekoliko poena, pridružio mu se i Zek Ledej i pred poslednju četvrtinu je bilo jasno ko je drugi finalista.

A u poslednjem kvartalu usledio je "showtime" crno-belih, zagospodarili su parketom i prednost se do kraja meča konstatno uvećavala.

Najefikasniji u redovima "parnog valjka" bio je Ledej sa 17 poena, Naneli je dodao 12, a Alen Smailagić, Danilo Anđušić i Dante Egzum po 11.

U ekipi Cedevita Olimpije najviše se istakao Zoran Dragić sa 15 poena, a Amar Alibegović je upisao 11, dok su dvocifreni još bili Karlo matković i Edo Murić sa po 10.

Partizan će u finalu igrati protiv Crvene zvezde, ta serija je trebala da počne 12. juna, ali su crveno-beli objavili saopštenje u kome su naveli da će finale ABA lige, odigrati posle finala Košarkaške Lige Srbije.