ABA liga

Zvezda neće da igra finale AdmiralBet Aba lige: Crveno-beli daju prednost KLS

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 19:08
Zvezda neće da igra finale AdmiralBet Aba lige: Crveno-beli daju prednost KLS MN Press

Košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet neće da igra finalnu seriju AdmiralBet Aba lige, budući da se termini mečeva poklapaju sa utakmicama u okviru KLS.

Crveno-beli su to najavili još pre nekoliko dana, a danas su, nakon što su čelnici regionalnog takmičenja odredili termine finalnih mečeva, izdali saopštenje u kojem su ponovili da stoje iza tog stava.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost nakon sramnog saopštenja ABA lige sa terminima odigravanja finalnih utakmica –  da neće igrati finale ABA lige čiji je početak zakazan za 12. jun 2023. godine. Klub ostaje pri svojoj odluci, kao što je i naveo u saopštenju od dana 31.05.2023. godine da neće igrati finale dok se ne završi finale srpskog prvenstva", stoji između ostalog u saopštenju crveno-belih.

Iz redova srpskog šampiona su najavili da je za njih domaće takmičenje prioritet u odnosu na regionalno i da neće igrati mečeve za titulu dok se ne okonča Košarkaška liga Srbije.

"KK Crvena zvezda Meridinbet još jednom ponavlja da neće igrati finale ABA lige dok se ne okonča finale prvenstva Srbije, zemlje čiji smo predstavnik, a u slučaju da ABA liga ne odstupi od ovog skandaloznog 'rešenja' svoje pravo će potražiti na sudu. Odgovornost je trenutno samo i isključivo na čelnicima ABA lige", zaključuje se u saopštenju crveno-belih.

Podsećanja radi, AdmiralBet Aba liga je saopštila da će se mečevi finalne sreije igrati do 12. do 22. juna, a baš u tom terminu su na programu i susreti završnice Košarkaške lige Srbije u kojoj ne nastupa Partizan koji u utorak igra "majstoricu" polufinala regionalnog takmičenja protiv Cedevite Olimpije, dok je Crvena zveda već obezbedila plasmana u finale sa dva trijumf aprotiv Budućnosti.