ABA liga

Partizan i Cedevita Olimpija za finale AdmiralBet ABA lige: "Majstorica" večeras u "Štark areni"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2023 11:39
Partizan i Cedevita Olimpija za finale AdmiralBet ABA lige: "Majstorica" večeras u "Štark areni" MN Press

Partizan večeras od 19.00 (TV Arena 1 Premium) na svom terenu dočekuje Cedevita Olimpiju u okviru treće odlučujuće utakmice za plasman u finale AdmiralBet ABA lige.

Crno-beli su u prvom duelu odigranom 28. maja u Beogradu pobedili 85:70, a Cedevita Olimpija je u drugom dva dana kasnije u Ljubljani slavila sa 95:83.

Pobednik trećeg odlučujućeg susreta igraće u finalu plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde:

"Imali smo vremena da pripremimo utakmicu. Znamo sve što je bilo loše na toj utakmici u Ljubljani. Pre svega moramo da neuporedivo bolje iskontrolišemo skok, da reagujemo bolje na njihove promene u odbrani i da naša agresivnost bude od početka do kraja utakmice na istom nivou", izjavio je trener Partizana, Željko Obradović. 

Svoja očekivanja takođe je izneo i košarkaš Partizana, Joanis Papapetru:

 

 

"Biće teška utakmica, ali moramo da odigramo dobro i pobedimo jer želimo plasman u finale. Oni će doći spremni na borbu i da daju sve od sebe, a mi smo svesni šta je potrebno da uradimo. Stoga je potrebno da izađemo na teren i to sprovedemo", istakao je Papapetru.

Trener Olimpije, Miro Alilović, je svestan koliko težak izazov čeka njegovu ekipu:

"I pre početka polufinalne serije imali smo želju da dođemo do treće utakmice i taj cilj smo ispunili. Svesni smo da će test ovog utorka u Beogradu biti izuzetno težak. Kada igrate protiv boljeg i talentovanijeg tima, morate da igrate timski u odbrani, da kontrolišete igru u skoku, a istovremeno da pokušate da povežete utakmicu tako da igramo timski u odbrani i napadu", rekao je trener slovenačke ekipe.

ABA liga je ranije saopštila da će mečevi finalne serije biti odigrani od 12. do 22. juna.