ABA liga

Željko Obradović posle poraza: Cedevita je igrala neuporedivo bolje od nas

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

30.05.2023 20:49
Željko Obradović posle poraza: Cedevita je igrala neuporedivo bolje od nas ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Trener košarkaša Partizana, Željko Obradović, govorio je posle utakmice na konferenciji za medije.

Njegova ekipa poražena je 95:83 i sada će morati Ljubjančane da pobedi u majstorici.

"Čestitam ekipi Cedevita Olimpije bna zasluženoj pobedi, igrali su neporedivo bolje od nas. Sem prvih 15 minuta, u nastavku su odigrali bolje na svakom planu, energetskom i što se tiče želje, ali i košarke. Zaista im čestitam igrali smo u jednoj perelepoj atmosferi, gde su i navijači Olimpije i Partizana napravili lep ambijent, To uvek treba istaći", rekao je Obradović.

Jedan od novinara je pitao Obradovića da li je možda njegov tim umoran posle meča sa Cedevita Olimpijom pre dva dana u Beogradu i dugog putovanja autobusom od Beograda do Ljubljane. 

"Iskreno, tim možda izgleda umorno. Kao da nije bilo želje da se igra. Kad pogledate skokove i izgubljene lopte, naterali smo ih da naprave 12 izgubljenih lopti. Juče smo došli u 08.30 časova u našu dvoranu i stigli smo ovde do 17.00 časova, možda je to teško igračima. Umorni? Ali to nije glavni razlog. Vreme je sad za plej-of. Svi moramo da imamo veliku želju da odemo u finale. Sedam dana je više nego dovoljno da se spremi utakmica i da se uđe u finale", zaključio je Obradović.

Rival u finalu da li Cedeviti ili Partizanu biće Crvena zvezda, koja je u svojoj polufinalnoj seriji deklasirala Budućnost.