ABA liga

AdmiralBet ABA liga na Areni: Partizan i Cedevita Olimpija u borbi za finale

komentari (0)

Izvor: Tanjug

28.05.2023 09:30
AdmiralBet ABA liga na Areni: Partizan i Cedevita Olimpija u borbi za finale MN Press

Košarkaši Partizana večeras od 19.30 (TV Arena 3 Premium) u "Štark areni" dočekuju Cedevita Olimpiju u prvoj utakmici polufinalne plej-of serije AdmiralBet ABA lige.

U ligaškom delu regionalnog šampionata, oba tima su zabeležila po jednu pobedu, a sada će za prolaz u finale biti potrebne dve:

 

 

"Cedevita Olimpija je tim sa kojim smo u poslednje dve sezone igrali veoma izjednačene utakmice. Praktično, uvek su se te utakmice odlučivale u poslednjim posedima. To je dovoljno iskustvo da znamo šta nas očekuje. Izuzetno dobra ekipa, ali naravno naše ambicije su da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat i da u Ljubljanu odemo sa zabeleženom pobedom i vođstvom u seriji. Cilj ostaje isti, a to je da se plasiramo u finale", rekao je trener Partizana, Željko Obradović.

Drugi duel je na programu za dva dana u Ljubljani, a eventualna majstorica biće odigrana šestog juna u Beogradu. Bolji iz duela između Partizana i Cedevita Olimpije će se u finalu sastati sa Crvenom zvezdom, koja je ranije rutinski izbacila podgoričku Budućnost.