ABA liga

Grci tvrde da je stvar rešena: Luka Vildoza se može smatrati igračem Panatinaikosa?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2023 17:47
Grci tvrde da je stvar rešena: Luka Vildoza se može smatrati igračem Panatinaikosa? MN Press

Košarkaš Crvene zvezde Luka Vildoza tokom sezone je stigao u klub sa Malog Kalemegdana, gde se sjajnim partijama ubrzo afirmisao kao jedan od nosioca igre Beograđana. Dobrim izdanjima, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, opravdao je očekivanja navijača, ali i privukao pažnju nekoliko klubova, pa se sve više priča o njegovom odlasku.

Taj scenario se najviše pominje u Grčkoj, gde ga mediji na dnevnom nivou sele u Panatinaikos, a prema poslednjim informacijama to bi moglo da se desi već ovog leta. Naime, kako prenosi novinar portala "Sport24" Aleksandros Trigas, stvar je već rešena. Vildoza je dogovorio uslove ugovora sa atinskim klubom i samo se čeka ozvaničenje saradnje.

"Vildoza slobodno može da se smatra igračem Panatinaikosa. To je priča koja je došla dotle da bi toliko stvari morale da krenu naopako da bi se njegov dolazak u Panatinaikos izjalovio", rekao je Trigas u podkastu "ANT1’s Game Night.

Podsetimo, pre nešto više od mesec dana pojavila se vest da je Vildoza postigao načelni dogovor sa čelnicima Panatinaikosa, koji su mu ponudili dvogodišnji ugovor, prema kome bi navodno zarađivao 1.7 miliona evra po sezoni. Dolaskom Ergina Atamana, Atinjani su odlučili da krenu u rekonstrukciju tima, a pored Vildoze, turski stručnjak je pokazao intersovanje i prema još jednom igraču Zvezde - Fakundu Kampacu.

Argentinac ove sezone u Evroligi beleži 12.5 poena, uz 2.4 skoka i četiri asistencije po utakmici.