ABA liga

Duško Ivanović posle ubedljive pobede: Ovo nije pravo lice Budućnosti

komentari (0)

Izvor: Tanjug

14.05.2023 22:29
Duško Ivanović posle ubedljive pobede: Ovo nije pravo lice Budućnosti MN Press

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je večeras da je njegovom timu neophodna još jedna pobeda protiv Budućnosti za plasman u finale plej-ofa regionalne ABA lige.

Crvena zvezda je večeras na svom terenu ubedljivo pobedila Budućnost 93:55 u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige. Serija se igra na dve pobede, a naredni meč je na programu 23. maja u Podgorici.

"Mislim da je ključ pobede bio u našoj izvanrednoj energiji i dobroj odbrani. Stekli smo prednost koju smo uspeli da održimo i dobijemo ekipu kojoj ovo nije pravo lice. Nama je potrebna još jedna pobeda i znamo da će biti vrlo teško", rekao je Ivanović na konferenciji za medije posle meča.

Trener Crvene zvezde je naveo da je i pored ubedljive pobede svog tima nezadovoljan nekim detaljima.

"Sve ima svoje dobre i loše strane. Kada se napravi pauza posle nekog intenzivnog perioda, onda postoji mogućnost da se izgubi taj ritam. Sada opet imamo pauzu malo dužu, nadam se da ćemo održati ritam. Pauza je i dobra, jer imamo više vremena da spremimo utakmicu", dodao je Ivanović.

Trener Budućnosti Petar Mijović je istakao da je njegova ekipa igrala samo prvih pet minuta.

"Protiv Zvezde morate da imate fokus od prvog do poslednjeg minuta, morate da budete na vrhunskom nivou. Mi smo igrali samo pet minuta i to na početku meča. Otvorili smo teren rivalu, Fakundo Kampaco je razbio defanzivnu postavku, Zvezda je kažnjavali svaku našu grešku, a bilo ih je mnogo baš mnogo. Odbrana je bila blago rečeno meka", naglasio je Mijović.

On je dodao da se Budućnost sada okreće drugoj utakmici u Podgorici.

Ponoviću još jednom, fokus, energija i agresivnost u odbrani moraju da budu na vrhunskom nivou od prvog do poslednjeg minuta, ako želimo da budemo ravnopavan rival", zaključio je Mijović.